Foto: Printscreen Twitter / GSW

Srpski košarkaš Alen Smailagić trebalo bi da u subotu na nedelju upiše prvi meč kao deo startne petorke u NBA karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:

Popularni „Smajli“ je pretprošle godine došao u NBA i sada je na sredini druge sezone, u kojoj je prekomandovan iz Santa Kruz Voriorsa, filijale Golden Stejta.

Tokom ruki sezone je odigrao tek 14 utakmica za „ratnike“ i ovaj klub je najavio da će Alen protiv Memfis Grizlisa biti u prvoj petorci.

Voriorsi su podelili i snimak gde Smailagić „cepa mrežicu“ trojkama na zagrevanju. On je do sada dvaput imao po deset poena za Golden Stejt.

Jednom protiv Los Anđeles Lejkersa i još jednom u meču sa Milvoki Baksima prošle godine.

 

 

Upravo se protiv Lejkersa posle 39 utakmica ove sezone i vratio u tim iz San Franciska. „Jezerašima“ je ubacio dva poena.

Deo sezone propustio je zbog problema sa meniskusom kolena, ali kada je zaigrao, ubacio je 19 poena Kanton Čardžu. Za Voriorse je lani prosečno imao 4,2 poena.

Sada bi trebalo da bude konkurencija Kevonu Luniju, Džejmsu Vajzmenu, Drejmondu Grinu i Eriku Paskalu na poziciji četvorke. S obzirom na to kakav status imaju Grin i visoko birani pik Vajzmen, nema sumnje da je ovo velika noć za momka iz Koteža.

Utakmica Voriorsa i Memfisa se igra od jedan sat iza ponoći između subote i nedelje. Podsetimo, Smailagić je 2019. godine biran kao 39. pik druge runde drafta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar