Aleksej Pokuševski
Aleksej Pokuševski; Foto: Screenshot Youtube nba screen

Oklahoma je slavila prvi put u novoj sezoni, ali nijednom igraču nije bilo do slavlja...

Tander je sa 108:94 savladao Los Anđeles Kliperse, ali igrači nisu bili preterano srećni nakon prvog trijumfa u sezoni (1-3).

PROČITAJTE JOŠ

Kada je to pitanje dobio Majk Dagno objasnio je o čemu se radilo.

„Želimo da stvorimo ekstremno beskopromisnu konstantnost u pristupu i verujemo da ukoliko to uradimo da će momci napredovati, da se porasti kada steknu iskustvo, da će stvari usporiti i da će njihova tela biti jača“, objasnio je Dagno da je bitniji proces od rezultata.

U tom procesu je od početka sezone Aleksej Pokuševski izgubio mesto startera, a trenutno samo jedan igrač ima manju minutažu od njega. Srpski košarkaš je protiv Klipersa ubacio šest poena (2/7 iz igre, 0/3 za tri) uz četiri skoka i dve asistencije. Pokuševski je na parketu proveo samo 15 minuta, ali je imao nekoliko dobrih poteza.

Istakla se tu jedna asistencija od parketa, ali i dva šuta koja je pogodio. Jednu kontru je završio tako što je loptu provukao iza leđa i tako ostavio defanzivca bez mogućnosti da reaguje.

Po staroj navici Šej Gildžus-Aleksander je postigao 33 poena uz pet skokova i osam asistencija (11/22 iz igre, 2/2 za tri), a pratio ga je Men sa 25 poena.

U poraženom timu nije bilo ni Kavaja Lenarda ni Pola Džordža, a najbolji je bio Ivica Zubac koji je postigao 10 poena uz 14 skokova i dve asistencije (5/9 iz igre).

Luk Kenard je bio najefikasniji sa 15 poena.


NBA rezultati, 26. oktobar

Vašington – Detroit 120:99

Nju Orleans – Dalas 113:111

Oklahoma – LA Klipers 108:94

Finiks – Golden Stejt 134:105

BONUS VIDEO Aleksej Pokuševski na utakmici Partizana u Areni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar