Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Roberson

Srpski basketaš Aleksandar Ratkov postao je od ponedeljka najbolji na svetskoj rang listi 3x3 na kojoj je zamenio Letonca Naurisa Miezisa.

PROČITAJTE JOŠ:

Miezis je nedavno sa svojom reprezentacijom osvojio Olimpijske igre u Tokiju, ali je izgubio bodove iz 2019. pre pandemije koronavirusa, pa je njegova vladavina na vrhu potrajala samo nekoliko meseci, od prvog aprila 2021. do sada.

Iza 29-godišnjeg Ratkova, osvajača bronzane medalje u Tokiju, nalazi se Mihailo Vasić, takođe bronzani srpski basketaš, dok je Miezis treći.

Dobri ulazi, pametna dodavanja, pouzdan šut uz kombinaciju kvaliteta u odbrani i napadu čine Ratkova trenutno najboljim, mada iz FIBA tvrde da je ponekad ostajao u senci drugih ozbiljnih basketaša iz svoje zemlje.

Ratkov je bio drugi u skokovima, prvi u procentu šuta s unutrašnjih pozicija (računaju se oni koji su odigrali bar deset utakmica) i bio je peti igrač na prošlogodišnjoj svetskoj turi.

Bio je ključni igrač u pohodu na Doha masters za svoj tim Liman, kada je u četiri meča ubacio 28 poena. U Tokiju je šutirao sa 70 odsto preciznosti iznutra, a ubacio je 38 poena.

BONUS VIDEO: Doček bronzanih basketaša u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar