Foto: Djordje Kostic

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Matović objasnio je zbog čega Novice Veličkovića nema u ekipi u poslednjim utakmicama crno-belih.

Partizan je u četvrtak pobedio FMP iz Železnika sa 97:74 u zaostalom meču 16. kola ABA lige, a Veličković se još jednom nije našao u timu crno-belih.

PROČITAJTE JOŠ:

To nije smetalo Matovićevim izabranicima koji su, nošeni Urošem Trifunovićem i Rašonom Tomasom ubedljivo slavili u hali „Ranko Žeravica“.

„Odigrali smo dobru utakmicu. Otvorili smo je dobro, što nam je kasnije dalo polet da nastavimo dalje. Imali smo nekoliko dana više da se spremimo za utakmicu u odnosu na FMP. Verovatno su bili malo umorni od Mornara, pa smo mi dobili priliku da malo više trčimo. Zadovoljavajuće“, konstatovao je Matović posle meča.

Na pitanje zašto nema Veličkovića kao kapitena, odgovorio je da je to zbog dogovora sa Novicom da se prednost i prilika pruže mlađim igračima.

„Ovo je malo specifična situacija, jer kad je došlo do promene trenera, Novica je bio povređen posle Kupa i igrao je tri utakmice povređen na svoje insistiranje. Kad smo praktično dobili Mornar, on je u razgovoru sa mnom želeo da, iako je sada maksimalno spreman, želeo je da ovi mlađi momci dobiju minute, ako nije potrebno da on igra. Tako da mu u ovom momentu dugujem veliku zahvalnost što je prema toj deci izrazio želju i što na treningu on njih uči šta je ponašanje profesionalaca i kakav je odnos prema treningu. On je prvi na treningu, poslednji sa treninga, potpuno je zdrav i u ovom trenutku je proveo više vremena u edukovanju mlađih igrača, od košarkaških stvari do nekih pravila ponašanja. Veliku zahvalnost ovim putem želim da mu izrazim“, objasnio je Matović.

Vanja Guša, Matovićev kolega sa klupe FMP-a kaže da i „panteri“ imaju mlad tim, ali je Partizan ipak imao više želje za pobedom na terenu.

„Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi, u svim segmentima su nas nadigrali i ofanzivno i defanzivno i voljno, što je najgore. Ipak smo mi mlađa ekipa i sa manjim rejtingom. Trebalo je da mi budemo ti koji igraju sa više energije i borbenosti. Nije opravdanje iscrpljujuća utakmica sa Mornarom. Igramo već dva meseca, promenljivo, jednu utakmicu dobro, jednu loše“, konstatovao je Guša.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)