Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Aleksa Avramović i Dušan Miletić, košarkaši Partizana, izneli su svoje utiske nakon početka priprema crno-belih za sezonu 2021/2022.

Avramović je za Jutjub kanal BC Partizan TV rekao da su pripreme izuzetno naporne, ali…

„To je normalno, da bude malo teže i malo jače, izlazimo iz dugih i napornih sezona. Imamo i igrača koji su igrali za reprezentaciju. Imali smo dovoljno vremena za odmor i za pripremu. Nedostajalo mi je da krenemo.“

PROČITAJTE JOŠ...

Upitan da li mu više odgovara da kondicioni i košarkaški trening budu spojeni ili razdvojeni, Avramović je rekao:

„Ima logike da odradimo u cugu, dođeš jednom u halu, na posao, odradiš šta je potrebno i odeš kući. Znali smo šta su pripreme, one su svaki put teške, i psihički i fizički, ali kreću brzo i prijateljske utakmice, posle toga i sistem takmičenja, dve utakmice nedeljno… Što više budeš radio, kako individualno, tako i na timskom planu, bićeš bolji tokom sezone.“

Potom je na red došao i Željko Obradović. Čuveni Žoc seo je na klupu crno-belih, nedugo potom stigao je i Avramović, koji je pojasnio kako je došlo do saradnje:

„Svi znamo ko je Željko. Znam i od ranije, i iz priče sa drugovima iz reprezentacije sa kojima sam pričao o potencijalnom dolasku u Partizan. Oni su mi rekli, ako te Željko zove, to je to. I stvarno je tako. Znamo šta je sve osvojio.“

Partizan će uskoro put Zlatibora na kondicioni deo priprema, a Avramović je istakao da je i to u opisu košarkaškog posla:

„Ako je ovde ovako, šta nas tek tamo čeka, haha… Dobro, mi smo trenirani za to, da budemo košarkaši.“

Svoje impresije izneo je i 23-godišnji centar Dušan Miletić:

„Treninzi su stvarno naporni, ali mislim da je ovo veoma korisno, pravi put da uhvatimo pravi ritam jer će sezona biti teška“, rekao je na početku.

Potom je, upitan za jaku konkurenciju, istakao:

„Na meni je da se borim, da se dokazujem, pa ćemo videti da li mi je mesto ovde ili ne.“

I Miletić se osvrnuo na rad sa Obradovićem:

„I u Čačku dok sam bio on mi je držao par treninga. Najbolji trener Evrope, svaki trening je neko novo iskustvo i naučim nešto novo što će mi sigurno pomoći u nastavku karijere“, zaključio je Miletić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare