Janis Adetokumbo
Janis Adetokumbo; Foto: Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Izgubio je prvo mesto na listi favorita za MVP nagradu i kao da se odmah naljutio.

Janis Adetokumbo je posle najboljeg meča u karijeri (košgeterski) poručio da želi da bude toliko konstantan da će to biti dosadno. Uspeo je da donese izuzetno bitnu pobedu Milvokiju protiv Vašingtona sa 123:113 i to ni manje ni više nego rekordom karijere.

PROČITAJTE JOŠ

Grčki as je za 36 minuta na parketu upisao čak 55 poena uz 10 skokova i sedam asistencija, a iz igre je šutirao maestralnih 20/33 (promašio sva tri pokušaja za tri).

„Hoću da dođem u poziciju da igra postane dosadna. Samo želim da to uradim i da ljudi ne pričaju o tome jer je postalo dosadno – da radim isto svake večeri. To je ono što želim. Ne želim da meni bude dosadno, nego drugima. Velikanima, najboljim igračima nikada nije dosadno. Izađu i daju sve od sebe svake večeri“, rekao je Janis.

Na poslednja tri susreta je imao minimum 40 poena, 10 skokova i pet asistencija, a koliko je njegov uticaj svedoči da je Vašington savladao Milvoki sa 118:95 kada je Janis morao da presedi zbog problema sa kolenom.

Ovih 55 poena su rekord karijere Janisa, a prethodni najbolji košgeterski učinak bilo je 52 koliko je ubacio Filadelfiji pre gotovo četiri godine (17. marta 2009. godine). I dalje je rekord franšize 57 poena koliko je postigao Majkl Red novembra 2006. godine.

Janisa je pratio Bruk Lopez koji prethodnih pet godina igra sa Grkom i prati njegov razvoj. Lopez je upisao 21 poen uz 12 skokova i tri asistencije, dok je Bobi Portis dodao 17 poena i 13 skokova.

Kristap Porzingis je bio najefikasniji u Vašingtonu sa 22 poena uz devet skokova i četiri asistencije.

Ludu završnicu smo videli u okršaju Sakramenta i Jute u kojoj su na kraju slavili Kingsi sa 117:115. Dearon Foks je pogodio polaganje na 0,4 sekundi do kraja, a onda je malo falilo da usledi hladan tuš. Preko celog terena je lopta stigla do Laurija Markanena koji je šutirao i pogodio trojku za pobedu. Ipak, sudijama je odmah bilo sumnjivo, pa su odlučile da pogledaju usporeni snimak. Ispostavilo se da je izbačaj kasnio samo delić sekunde, pa su Kingsi počeli da se raduju.

Upravo su ova dva igrača i bila centralne figure susreta jer je Foks stigao do 37 poena, tri skoka i šest asistencija, dok je Markanen uz 28 poena upisao i osam skokova i asistenciju.


NBA rezultati, 4. januar

Oklahoma – Boston 150:117

Milvoki – Vašington 123:113

Juta – Sakramento 115:117

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Jokić negativac u crtanom filmu, čuva mračne hodnike od Dončića, Janisa i Bukera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar