Foto: Printscreen/Youtube/Supersportske

Nastavljaju se potresi, konflikti interesa i bura u regionalnoj košarci.

Legendarni hrvatski košarkaš Aco Petrović odgovorio je na konstataciju poznatog menadžera Miška Ražnatovića o povlačenju svojih igrača iz hrvatskih klubova.

PROČITAJTE JOŠ:

Petrović kaže da je pitanje koliko bi se ABA liga bez klubova iz Hrvatske održala.

Pred vikend je Hrvatski košarkaški savez poslao dopis svojim klubovima da neće podržati klubove koji se odluče za takmičenja koje savez ne podržava.

S obzirom na to da klubove pokušava da okrene od ABA lige ka FIBA takmičenjima, Savez je dao ultimatum klubovima da odgovore do 13. maja.

Takav plan i zamisao se ne dopada ni nekom od vodećih hrvatskih klubova, o čemu je Nova.rs već pisala, ali ni Ražnatoviću.

„Potpuno je izvesno da ukoliko hrvatski timovi ne budu nastupali u ABA, nego u Alpe Adria i slično, ja ću dati sve od sebe da moji mladi klijenti odu u sredine i lige u kojima se mogu razvijati. To je moja obaveza! Takmičeći se u ovim ligama to sigurno ne mogu i ugasiće talenat koji imaju“, upozorio je Ražnatović.

Petrović na to kaže da je Ražnatovićeva ideja iz pojedinačnog ugla, potpuno legitimna.

„Legitimno je da gospodin Ražnatović vodi računa o igračima iz Hrvatske koje zastupa. I ja bih ih na njegovom mestu odveo negde drugde. Ali, isto tako ABA liga bez klubova iz Hrvatske ne bi bila ista i pitanje je koliko dugo bi se održala. Samim tim i projekat Mege dolazi u pitanje“, napisao je Petrović.

BONUS VIDEO: Pešić o Jokiću, odgovorio na pitanje koje zanima celu Srbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar