Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crvena zvezda je ubedljivo pobedila FMP u 13. kolu ABA lige rezultatom 98:74 i zadržala prvo mesto na tabeli sa samo jednim porazom.

PROČITAJTE JOŠ

Najefikasniji u redovima Dejana Radonjića je bio Nikola Ivanović sa 18 poena i pet asistencija, 12 poena je ubacio Cirbes dok su dvocifreni bili i Marković i Mitrović sa po 10 poena.

U ekipi FMP-a je najbolji bio Braj Džon sa 17 poena, dok je 12 ubacio Tasić.

Start utakmice obećavao je mnogo zanimljiviji meč nego što smo na kraju gledali. FMP je odlično parirao u prvoj četvrtini u kojoj su bili u egalu sa šampionom ABA lige. Domaći su imali i blagu prednost konstantno u prvih pet minuta meča, ali nisu više mogli od četiri poena da se odlepe.

Zvezda se polako vratila u egal i posle nekoliko minuta igre koš za koš, gosti su u završnici konačno preuzeli prednost i posle prve četvrtine vodili sa 20:18.

Foto ABA

Domaći tim se nije predavao i uspevao je da ostane u egalu i početkom druge četvrtine, i da u dva navrata ponovo povede.

Tada Zvezda pravi prvu veću seriju i dolazi do 11 poena prednosti za manje od dva minuta na krilima Stefana Markovića i Luke Mitrovića.

Delovalo je da još tada gosti mogu da prelom meč, ali je FMP velikom borbenošću uspeo da smanji na sedam poena zaostatka i zadrži nadu za preokret u nastavku.

Međutim, to je bilo kratkog daha. Posle otpora na startu drugog poluvremena, Zvezda je pre svega agresivnom odbranom uspela, da polako povećava razliku koja je do kraja treće deonice došla do velikih 17 poena prednosti.

Tada je bilo jasno da je sve gotovo i u poslednjoj četvrtini smo gledali revijalni meč. Odličan u drugom poluvremenu je bio Ivanović, a dobro su ga ispratili Vajt i Cirbes.

Crvena zvezda sada ima skor od 12 pobeda i samo jednog poraza, dok je FMP doživeo treći poraz od starta sezone.

ABA liga, 13. kolo:

FMP – Crvena zvezda 74:98

17.00 Krka – Igokea

19.00 Zadar – Split

Ponedeljak:

18.00 Borac – Budućnost

21.00 Partizan – Mega

Utorak:

19.00 Cibona – Cedevita Olimpija

Subota

Studentski centar – Mornar 76:95

Standings provided by SofaScore LiveScore

FMP-Crvena zvezda 74:98 (18:29, 19:24, 16:26, 21:28

Dvorana: FMP. Gledalaca: 2000. Sudije: Dragojević, Stefanović, Ćalić

FMP: Nevels 8, Pavićević 8, Vujičić 5, Džones 17, Šaranović 2, Tasić 12, Radonjić 9, Izundu, 6, Simović 2, Nerandžić 1, Stepanović 4

Crvena zvezda: Lazarević 9, Volters 9, Mitrović 10, Lazić 5, Kalinić 3, Holins 6, Simonović 8, Ivanović 18, Marković 10, Vajt 8, Kuzmić, Cirbes 12

FMP – Crvena zvezda 74:98

40′ KRAAAJ! Zvezda je razbila FMP

Do kraja meča nije bilo nikakve dileme i u revijalnioj završnici su crveno-beli došli do ubedljive pobede.

37′ Svi se sada zababljaju na terenu

Meč je dobio revijalni karakter, jer je sve već uveliko rešeno. U brzoj igri Zvezda je došla i do 24 pooena razlike.

35′ Zvezda gazi FMP

Razigrao se Vajt. Posle dva bacanja, usledio je i koš uz faul za 21 poen razlike To je potpuno psihički ubilo FMP koji je krenuo da srlja i greši pa je Cirbes sa linije bacanja povećao na 23. Ebuka Ezundu je zakucavanjem kratko prekinuo nalet,a li je već u sledečem napadu napravio faul i omogućio Cirbesu da novim poenima vrati najveću prednost.

33′ Zvezda se ponovo raspucala

Lako je Zvezda odbila ovaj pokupaj povratka FMP-a. Trojka Ivanovića i dva bacanja Vajta uz dve dobre odbrane i ponovo su crveno-beli otišli na velikih 18

32′ Zvezda odbila nalet FMP-a

Zaigrao je agresivnije FMP i odmah vezao četiri poena. Međutim, prvo Mitrovič pogađa leđima ispod koša, pa zatim Nevils pravi faul u napadu i prošušta priliku da smanji razliku.

30′ Zvezda ima veliku prednost, FMP propustio priliku da se vrati

Pao je ritam Zvezde u napadu u završnici treće deonice, ali domači tim to nije dovoljno iskoristio i značajnije smanjio prednost. Ekipa Dejana Radonjića ulazi u četvrtu četvrtinu sa velikom razlikom.

28′ FMP pokazuje znake života 

Novo brutalno zakucavanje. Lazarević nije štedeo obruč i doneo je Zvezdi velikih 20 razlike. FMP je kratko odgovorio i proputio priliku da posle dve dobre odbrane i više smanji prednost. Jedan napad je promašen, a onda je usledio atraktivan poen.

26′ Neverovatna trojka Ivanovića

Vezali su domači i drugi napad s apoenima, ali je onda usledila trojak Ivanovića sa osam metara za ubijanje svake nade.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

25′ Zvezda pogađa iz svih pozicija

Radonjič je polaganjem prekinuo seriju loših napada FMP-a, ali je jasno da se Zvezda razigrala. Lepa akcija i kruženje lopte za 15 poena prednosti.

24′ Holins zakucava, raste prednost Zvezde

Posle serije grešaka, došli su gosti do 12 poena prednosti, ali je FMP odmah uzvratio trojkom. Crvena zvezda ipak u sledećem napadu pogađa sa bacanja, a zatim i posle kontre Holins zakucava. Posle nove dobre odbrane, Holins je još jednom u kontri poentirao, ovog puta polaganjem.

22′ Efikasna igra u nastavku

Videli smo 10 poena u prva dva minuta, a crveno beli su uspeli da povećaju prednost. Da nije bilo izgubljenih lopti, mogla je Zvezda i do dvocifrene razlike.

20′ Poluvreme!

Nije Radonjić zadovoljan, Džons je efektno zakucao za poluvreme i 37:44! Velika serija Zvezde od 12:0 nije „ubila“ samopouzdanje Panterima, uzvratili su i imaju čemu da se nadaju.

U Zvezdi Volters ima devet poena, Marković sedam, domaćine predvode Tasić sa 10, Džons sa devet i Pavićević sa osam poena.

18′ Tajm-aut Radonjića

Kada je Džons ubacio trojku za sedam razlike, ekspresno je Radonjić tražio tajm-aut, pri 33:40.

16′ Kratki rat trojkama

Volters pogađa za tri, istom merom uzvraća i Pavićević, ali je uspeo sam oda spusti razliku ispod dvocifrene, pri 28:37.

15′ Marković prvi strelac Zvezde

Već je bivši reprezentativac preuzeo ulogu prvog strelca sa sedam poena u Zvezdi, dodao je dva skoka i dve ukradene lopte.

14′ Serija gostiju produžena, Džons prekinuo crni niz Pantera

Nova „krađa“ i novi lagani poeni Markovića, pa je Zvezdina serija produžena do 12:0.

13′ Odmakla je Zvezda serijom 10:0

Trojka Kalinića razdrmala je malo goste, usledili su poeni Mitrovića i Markovića, koji je uz ukradenu loptu poentirao za tajm-aut FMP-a.

Bio je to koš za seriju 10:0, pa je bila neophodna reakcija domaćina, koji su skoro puna tri minuta bez koša.

11′ Trojka FMP-a za preokret

Radonjić pogađa dalekometni šut za 21:20, opet vodi FMP. Radonjić je i počeo 2. deonicu umesto Nerandžića.

10′ Sada se FMP bori za preokret

Zvezda je samo na „suvi“ kvalitet izvukla vođstvo, ali ima mnogo čime da bude nezadovoljan Radonjić, četiri lopte su izgubili njegovi igrači, Volters se izdvojio sa šest poena.

8′ Koš za koš

Dugo se igralo praktično „koš za koš“, Ivanović je vezao dva bacanja i to je bio odgovor na koš Tasića, da bi Kalinić asistirao Mitroviću za Zvezdinih +3, pa je Stefanović tražio tajm-aut za FMP.

6′ Kalinić na parketu

Morao je Radonjić da reaguje i uvede najboljeg igrača, uz Kalinića je na parket kročio i Mitrović, umesto Kuzmića i Vajta. U međuvremenu, Tasić je odveo FMP na 14:13.

5′ FMP napada već pri izvođenju lopte

Žestok je presing FMP-a, ne daju igračima Zvezde domaćini ni da prenesu lagano loptu. Ipak, nisu uspeli i da se rezultatski „odlepe“, Zvezda je u egalu na 11:11.

3′ Uspavala se Zvezda

Podnevni termin kao da ne prija crveno-belima, jeftino su izgubili dve lopte praktično u svom reketu, nisu odgovorili na presing Pantera.

Džons i Tasić su munjevito ukrali dve lopte i pogodili za 9:5, pa je Radonjić tražio tajm-aut, Lazarević i Holins su podbacili.

2′ Kratkotrajni dobri start Zvezde

Centarska igra za trojku – Kuzmić je za dalekometni šut asistirao Vajtu, koji je potom uposlio Voltersa za 5:0.

Uzvratio je Pavićević pogotkom na asistenciju Džonsa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare