Zlatko Dalić
Zlatko Dalić; Foto: EPA-EFE/Abir Sultan

Očekuje se velika borba u osmini finala.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Hrvatska i Japan sastaće se u ponedeljak, 5. decembra od 16 časova u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Pročitajte još

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić izjavio je da njegova ekipa ima svoj san, zna da će se Japanci boriti, ali veruje u prolaz.

„Najvažnije je da poštujemo protivnika, koji je pobedio dva svetska šampiona, Nemačku i Španiju, iako su oba puta gubili na poluvremenu. Pokazali su karakter i mentalitet. Nikoga ne smemo da potcenimo, znamo da će se boriti kao samuraji, ali ni mi nećemo drugačije da se postavimo. Znamo šta nam znači ova utakmica. Pokazaće se ko je bolji“, rekao je Dalić.

Selektor je govorio i o šansama Hrvatske da osvoji Mundijal. Pre četiri godine u Rusiji, bili su nadomak trofeja, a u finalu su poraženi od Francuske 4:2.

Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

„Niko neće biti srećniji od nas ako to bude tako. Prvenstvo je dosta kvalitetno, a Hrvatska već 20 godina pruža sjajne partije. Mala smo zemlja, ali imamo velike snove. Pred nama je prvi stepenik, a kada ga prođemo, videćemo šta dalje.“

Dalić je naglasio da da se nada da Luki Modriću ovo neće biti poslednje veliko takmičenje sa reprezentacijom.

„Šta god da kažem za Luku, premalo je. Neka mu Bog da zdravlja, neka potraje još. Siguran sam da mu ovo nije poslednji nastup u dresu Hrvatske. Luka je kapiten i vođa.“

U slučaju da Hrvatska prođe Japan, u četvrtfinalu će se sastati sa Brazilom ili Južnom Korejom.

BONUS VIDEO Žikica Babović: Ispraćaj fudbalera iz Katara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar