Foto: EPA-EFE/Abir Sultan

Sjajno izdanje "kengura", velika šansa za osminu finala.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Reprezentacija Australije savladala je Tunis sa 1:0 i došla u poziciju da se plasira u osmini finala. U duelu otpisanih timova grupe D, Australija je bila bolja zahvaljujući prelepom pogotku Djuka u 23. minutu koji se ispostavio kao dovoljan za trijumf.

Tunis koji je bio lošiji tim do tog trenutka je krenuo u veliku ofanzivu, ali do kraja meča nije uspeo da postigne gol kojim bi došli makar do boda.

Australija je sjajno otvorila meč i na krilima neverovatnog Arona Moja uspela je da nametne inicijativu sa željom da što pre dođe do prednosti.

Tunis je igrao dosta pasivno iako je po procenama bio blagi favorit u ovom meču što mu se osvetilo već sredinom prvog poluvrena.

Sjajn prodor Behiča po levoj strani bio je koban za afričku selekciju koja je imala ogromnu podršku navijača.

Lopta je stigla na ivicu peterca, auprkos pokušaju odbrane da je izbaci, sjajno je Djuk tešku loptu glavom poslao u mrežu. Potez za divljenje ako se uzme u obzir koliko je bilo komplikovano ovo izvesti.

Nakon pogotka je Tunis polako preuzeo kontrolu. Svesni su bili da moraju da zaigraju ofanzivnije kako bi makar izjednačili i zadržali šanse za prolaz u narednu rundu.

Dominirao je Msakni, napadao sa svih strana, ali mu je falila prava podrška saigrača da ozbuiljnije zapreti golu Australije.

Nekoliko solidnih šansi i  veliki pritisak nisu bili dovoljni da s eslomi otpor australije. Briljirao je veteran Aron Moj koji je dobio goomilu duela i oduzeo mnogo lopti, anekoliko puta je požrtvovano ulazio u blok.

Australija ovom pobedom je uspela da dođe do tri boda i izjednači se sa Francuskom koja od 17 časova igra protiv Danske u drugom kolu. Danci i Tunižani imaju samo po jedan bod.

U poslednjem kolu se sastaju Danska i Australija, odnosno Tunis i Francuska.


 

Tunis – Australija 0:1 (0:1)

(Djuk 23)

Stadion: Al Džanub   Sudija: Danijel Sibert

Tunis: Damen, Talbi, Merija, Bron (od 73. Kečrida), Lajduni (od 67. Kazri), Širi, Drager (od 46. Sasi), Abdi, Msakni, Žebali (od 73. Kenisi), Sliti.

Australija: Rajan, Rauls, Karičić (od 75. Degenek), Behič, Sutar, Moj, Mekgri (od 63. Hrustič), Irvin, Leki (od. 85 Bakus), Djuk (od 64′ Meklaren), Gudvin (od 85. Mabil).


Grupa D, 2. kolo

Tunis – Australija 0:1 (0:1)

(Djuk 23)

17.00 Francuska – Danska

Standings provided by Sofascore

Tunis - Australija 0:1 (0:1)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar