Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi; Foto: Hasan Bratic / Sipa Press / Profimedia

Razmišljam sada kao fudbalski laik, kao neko ko nije u fudbalu na razne načine 40 godina, i pokušavam da shvatim jedan deo govora selektora Dragana Stojkovića Piksija posle poraza od Brazila, koji je prošao ispod radara.

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

„Moraćemo dobro da razmislimo, moraće da igraju zdravi igrači. Pričao sam sa igračima i dobio sam uverenje da je sve u redu, ali očigledno da nije u redu. Moraćemo da tražimo druga rešenja ukoliko se situacija ne poboljša. Ima vremena da donesemo odluke koje će biti dobre za tim. Šta je tu je, to je jednostavno tako i treneri kao što sam ja kad imaju takve probleme moraju da ih prihvate. Nemamo magične doktore koji će rešiti probleme sa povredama u dva dana“, objasnio je Stojković.

Da ne bude zabune, ako u nekoga verujemo u Kataru i uošte poslednjih godinu i nešto, onda je to selektor, jer je upravo on od ove ekipe koja je izbačena od Škotske na domaćem terenu u baražu za Evro 2020, napravio ekipu koja igra u Kataru 2022, s manje-više istim igračima.

PROČITAJTE JOŠ

Sada smo na Mundijalu, to je najviši mogući nivo fudbala, razumemo želju igrača da izađu na teren po svaku cenu, razumemo da to kako se igrač oseća i da li ima svoj dan ne mogu da procene ni lekari reprezentacije, ni magnetna rezonanca, ali onda se postavlja drugo pitanje. Pitanje iskrenosti i poverenja.

Otkud sad odjednom neiskrenost, kad danima, nedeljama, mesecima, pišemo o ekipi, poverenju, bratstvu, jedinstvu, slozi… Kako je moguće da neko na ovom fudbalskom nivou, u situaciji koja se dešava jednom u četiri godine, slaže selektora? I zašto selektor to nije ostavio za svlačionicu, već je to rekao pred 800 akreditovanih novinara i 400 onih kojima nije odobrena akreditacija, ali je pratilo svaki detalj ove utakmice? I čemu služe treninzi ako se ne vidi šta i koliko igrač može?

Pa, dajte, čovek fudbala kao Dragan Stojković stanje igrača može da prepozna po hodu, po govoru, po pogledu, po načinu na koji veže pertle, i sad odjednom… Rekli mi da mogu, a ne mogu…

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi; Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Ok, mislim da je pošteno onda i da se kaže ko je to rekao.

Niko neće da se ljuti, nema ni razloga, ali je ok da se zna, ako je već bačen rovac. Pa neka to bude i Aleksandar Mitrović lično, čovek koji je doveo Srbiju u Katar. Što da ne otvorimo sve karte, to nije ni loše, ni pogrešno. Ne tvrdim da jeste Mitrović, samo navodim kao primer.

Neka se ljuti ko god hoće, neka misli da pokušavamo da unesemo nemir, ali nije mi jasno da li je igrač slagao selektora ili selektor traži izgovor za poraz.

Uostalom, nije ni bitno reprezentaciji o čemu ja razmišljam.

Ispred sebe imaju dve utakmice za prolazak u osminu finala.

Nova.rs veruje u Srbiju, mi smo smeštaj rezervisali do finala, a vi se momci saberite i pokažite nam gde vam je mesto.

BONUS VIDEO Prvi trening reprezentacije Srbije posle poraza od Brazila

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare