Luka Modrić, Milan Borjan
Luka Modrić, Milan Borjan; Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Sjajan dan pred nama.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Tokom 12 dana Mundijala očekuju se brojna uzbuđenja, a nakon četiri utakmice dobićemo i četiri nova putnika u osminu finala.

Nakon što smo saznali prve parove eliminacija u kojima ćemo gledati okršaje Holandija-SAD, Engleska-Senegal, Argentina-Australija i Francuska – Poljska, očekuje nas ludnica u grupama E i F.

PROČITAJTE JOŠ

Prvo ćemo u 16 časova gledati rasplet u grupi F koji nam donosi veliku dramu Hrvatske i Belgije. Ove dve selekcije su pred početak turnira bili favoriti za prolaz i ovo je trebalo da bude meč za prvo mesto, ali je postao borba za goli život.

Hrvatska ima četiri boda i pobedom ili nerešenim rezultatom sigurno prolazi dalje, dok Belgijancima gotovo izvesno igra samo pobeda, jer bi nerešenim rezultatom zavisili od poraza Maroka i gol razlike.

Upravo Maroko kao jedno od najprijatnijih iznenađenja ima šansu da prođe čak i kao prvi ukoliko savlada Kanadu koja je oszala bez šansi i da uz remi ili poraz Hrvata napravi potpunu senzaciju iako bi čak i na gol razliku mogao da traži prvo mesto. Bod bi osigurao prolaz iz grupe, dok bi čak u nekim kombinacijama mogli da prođu i sa porazom.

U terminu od 20 časova sledi rasplet i potpuna ludnica u grupi E. Španija ima četiri i igra protiv Japana koji ima samo bod manje, dok Nemcima kojima visi prolaz jer imaju svega jedan bod na noge dolazi Kostarika koja ima tri boda..

Kombinacija je puno, ali je jasno da svima pobeda garantuje prolaz osim Nemcima koji prate i razvoj situacije u drugom meču jer bi u slučaju remija odlučivala i gol razlika pa bi valjalo da budu ubedljivi protiv Kostarike koja bi i sa bodom mogla dalje u slučaju poraza Japana. Španija je jedini tim koji bi mogao dalje i uz poraz, ako Kostarika ne pobedi, ili Nemci ne budu ubedljiviji od njihovih 7:0.

BONUS VIDEO Vlahović: Sve što se priča su gluposti i nebuloze

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare