Luka Modrić, Milan Borjan
Luka Modrić, Milan Borjan; Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Postoje razne prognoze još od pre početka Mundijala, ali je ova poslednja koja je privukla pažnju

Univerzitet u Insbruku objavio je rezultate Svetskog prvenstva u Kataru koje je predvideo superkompjuter.

Algoritam je već ranije predvideo da će se Holandija i Argentina sastati u četvrtfinalu, te da će Francuzi lako proći Poljake, Englezi Senegalce.

Ono što je sada zanimljivo je da superkomjuter daje prognozu da će Japan izbaciti Hrvatsku u meču koji se igra u ponedeljak od 16 sati.

PROČITAJTE JOŠ:

Japan je u grupi savladao Španiju i Nemačku i tako pokazao da je veoma ozbiljna reprezentacija, ali Hrvatska ipak na papiru važi za favorita, jer ima daleko bolja imena u reprezentaciji.

U preostala tri para osmine finala, superkomjuter je predvideo jedno iznenađenje i dve pobede favorita. Brazil će u ponedeljak lako savladati Južnu Koreju, Španija će proći protiv Maroko, dok će Švajcarska iznenaditi protiv Portugal, bar tako kaže superkomjuter.

Što se tiče četvrtfinalnih duela, tu bi Argentina pobedila Holandiju, a Brazil „osvetio“ Hrvatsku. Sa druge strane žreba polufinalisti bi bili Francuska i Španija, dok bi njihove „žrtve“ bili Engleska i Švajcarska.

U najvećem fudbalskom derbiju u polufinalu Brazil bi prema prognozama trebalo da savlada Argentinu, dok bi Francuzi izborili finale u duelu protiv Španije.

Konačno, prema krajnjoj prognozi, Brazil bi u finalu trebalo da savlada Francusku i tako je spreči da odbrani svetski tron. Ukoliko se to desi, Brazil bi nakon 20 godina vratio „boginju“ u Južnu Ameriku.

BONUS VIDEO Navijači Srbije grme u Dohi: Ko da mi otme…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare