"Orlovi" u punom ritmu, uz jedan razlog za brigu.

Zikica Babović Foto: Nova.rs

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Čekali smo nestrpljivo početak treninga Srbije i prebrojavali igrače prilikom izlaska na teren. Veliko pitanje bilo je da li će Aleksandar Mitrović koji dugo vuče povredu ostati da radi u teretani ili će se priključiti ekipi, ali olakšanje je došlo kada je robusni napadač Srbije zategao pertle i istrčao na teren trening kampa “Al Arabik sports klub”.

PROČITAJTE JOŠ...

Uz njega je bio i Saša Lukić, koji je takođe propustio kontrolni meč sa Bahreinom, radio je punim intenzitetom, a jedini koji je trenirao odvojeno od grupe bio je Filip Kostić. Fudbaler Juventusa trčao je svoje krugove u delu treninga otvorenom za novinare, ali se u srpskom timu nadaju da bi i on vrlo brzo mogao da se priključi ekipi. On nije trenirao u Bahreinu, nije logično igrao ni utakmicu, ali se sada polako vraća u ritam.

Atmosfera na treningu je bila pozitivna, a poseban ton uvodnim minutima davao je Kacuhito Kinoši, “Piksijev Japanac” iz stručnog štaba Srbije. Situacija oko Dušana Vlahovića, koji je takođe bio rovit, nije više sporna što je i potvrdio u duelu s Bahreinom sa golom i dve asistencije, tako da selektor Dragan Stojković bar o tome ne mora više da brine.

Foto: Starsport

Kampovi Srbije i Brazila, inače, razdvojeni su bukvalno samo jednom ulicom, pa se dosta novinara i fotoreportera pojavilo na treningu “orlova”. Njih je najviše interesovalo zašto Filip Kostić trenira odvojeno i kakva je situacija s njegovom povredom, ali čini se da se i to pitanje više samo nametnulo jer je bilo upadljivo njegovo trčkaranje oko terena i u jednom trenutku i prolazak ispred novinara. Brazilci su nas više predstavljali kao tim s kojim igraju na startu Mundijala, nego što ih je interesovalo nešto nešto konretno. Verovatno tako razmišljaju i brazilski fudbaleri, ali ništa drugačije nije ni u našem timu.

Vreme za treniranje je, inače, sasvim dobro, temperatura se spusti na prijatnih dvadesetak stepeni, tako da ako se zanemari vetar i konstantno prisustvo peska u vazduhu, uslovi su veoma dobri. Iz stručnog štaba Srbije kažu možda i bolji nego u Rusiji 2018. godine.

BONUS VIDEO Srbi tresli Metro u Kataru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar