Ivan Gudelj, Nikola Milenković
Ivan Gudelj, Nikola Milenković; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Selektor Stojković je najavio da mu taj susret nema preveliki značaj tako da će šansu uglavnom dobiti oni koji neće imati značajniju minutažu u prvom mundijalskom meču

Fudbalsku reprezentaciju Srbije 18. novembra u Bahreinu očekuje poslednji test pred nastup na Svetskom prvenstvu u Kataru. Meč se igra od 16.30 časova i biće to lagano zagrevanje za pred početak Svetskog šampionata i duela sa Brazilom 24. novembra.

Nekoliko pitanja navijači Srbije imaju pred početak Mundijala. Ko će biti golman? Ko će igrati u veznom redu? Da li će Mitrović i Vlahović biti spremni za početak?

PROČITAJTE JOŠ

Svi bi hteli da nam odgovore na ta pitanja da utakmica sa Bahreinom, ali sudeći po Piksijevim komentarima tako neće biti.

„Bilo je problema i problemčića, ali ima vremena do prve utakmice sa Brazilom, ne mislim na Bahrein jer je ona nebitna. Došli smo do toga da moramo da idemo korak po korak, prva je najvažnija, pa druga, treća. Prvo moramo da vidimo u kakvom su stanju momci, na utakmici protiv Bahreina sigurno neće igrati neki igrači“, rekao je Stojković.

Ne čudi vest da će selektor Srbije odmarati najbitnije igrače pre samog početka Mundijala, jer je preveliki rizik igrati u punom sastavu. Ukoliko bi se neko od fudbalera povredio, niko to Piksiju ne bi oprostio. Ipak, taj meč može poslužiti kao neka vrsta stvaranja bolje hemije i raspoloženja u ekipi.

Reprezentativci koji dobiju priliku da igraju protiv Bahreina pokušaće da dokažu Piksiju da zaslužuju mesto u prvoj postavi. Jedan od njih je napadač Fjorentine Luka Jović, koji će predvoditi „orlove“ u napadu protiv Brazila ukoliko se do tog meča potpuno ne oporave povređeni Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.

Filip Kostić, Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, Fudbalska reprezentacija Srbije
Filip Kostić, Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Jović je u pravo vreme podigao formu Fjorentini pred sam početak Mundijala i na poslednjih pet utakmica postigao je dva gola.

Svakako da golmansku poziciju neće odlučiti poslednji pripremni meč, ali će dati naznake o Piksijevom razmišljanju. Selektor će testirati fudbalere i na bekovskim pozicijama, gde će se voditi velika borba za mesto u startnih 11.

S obzirom na to da je Srbija igrala sa tri štopera tokom celih kvalifikacija, mesto u prvom timu protiv Bahreina će tražiti Miloš Veljković, Strahinja Eraković i Srđan Babić.

Neizvesno će biti i na poziciji zadnjeg veznog, na kojoj konkurišu Nemanja Gudelj, Saša Lukić, Nemanja Maksimović, ali i Marko Grujić.

Ipak, reprezentacija Srbije sigurno neće moći da stekne pravu sliku u vezi svoje igre protiv Bahreina, pošto azijska ekipa trenutno zauzima tek 85. mesto na FIFA rang listi.

U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Bahrein je zauzeo tek treće mesto u grupi C azijskih kvalifikacija. Ispred njih su bili Irak i Iran, koji će igrati u grupi B na Mundijalu.

Nakon meča sa Bahreinom Srbija će u Katar sleteti dan kasnije, 19. novembra, posle čega će imati pet dana za pripremu do meča sa Brazilom.

„Da je laka utakmica za igranje jeste, jedva čekam taj meč, jer je laka u smislu da se nadigravamo. Bićemo posvećeni našoj igri kao i do sada, ali ćemo imati poštovanje prema Brazilu. Da ćemo se predati? Malo sutra! Ima vremena da se analizira, mogu sad da izdiktiram sastav Brazila, zapisaću ga danas, pa ću vam ga pokazati 24. To će biti taj sastav“, prokomentarisao je Piksi tada tim Brazila.
Pored „karioka“ Srbija će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi G protiv Švajcarske i Kameruna.

BONUS VIDEO Andrija Živković i Nemanja Radonjić o meču sa Brazilom