Fudbalska reprezentacija Mundijala
Fudbalska reprezentacija Mundijala; Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Fudbaleri Gane pobedili su u četvrtak u Abu Dabiju selekciju Švajcarske sa 2:0, u pripremnom meču pred Svetsko prvenstvo u Kataru.

Afrička selekcija je povela u 70. minutu preko Mohameda Salisua, a četiri minuta kasnije u strelce se upisao i Antoan Semenjo. Oba fudbalera su tako dala prvenac u dresu afričke selekcije.

PROČITAJTE JOŠ

Bili su vidno utučeni fudbaleri Švajcarske što svedoči da nešto nije u redu pred Mundijal. Evropska selekcija je mogla da povede u šestom minutu, ali je Ruben Vargas promašio gol nakon dobrog prodora Brila Emboloa. Zanimljivo da je Salisu postigao pogodak nakon kornera što svedoči o lošoj organizaciji tima prilikom prekida.

Zanimljivo da je igrao i Granit Džaka, za kog se govorilo da je povređen i da možda neće igrati na prvim mečevima grupne faze Mundijala.

Švajcarci su igrali u sastavu: Somer, Akanđi, Šer, Vidmer, Komer, Frojler, Zakarija, Džaka, Šaćiri, Vargas, Embolo.

Švajcarska će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi G sa Srbijom, Brazilom i Kamerunom. Prvi meč igraju 24. novembra protiv Kameruna.

Gana je u grupi H sa selekcijama Portugala, Urugvaja i Južne Koreje, a prvu utakmicu će odigrati 24. novembra protiv Portugala.

BONUS VIDEO Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar