Milan Borjan
Milan Borjan; Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Kanada će posle 32 godine igrati na Svetskom prvenstvu, ali bi početak mogao da bude još teži nego što se očekivalo.

Mim
.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

U derbiju četvrtog dana Mundijala od 20.00 Kanada će izaći na crtu Belgiji i to potencijalno bez dva ključna igrača.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je preneo selektor Džon Herdman možda će morati Kanađani da nastupe bez tri važna igrača. Milan Borjan je osetio „nešto u stomaku“ tokom meča sa Japanom u Dubaiju, pa bi mogao iz predostrožnosti da propusti prvi susret.

Najveći problem bi mogao da bude odsustvo Alfonsa Dejvisa, zvezde Bajerna i udarne igle Kanade.

Bio je na lečenju zbog istegnuća tetive 6. novembra protiv Herte u Berlinu, ali njegovo učešće navodno nije pod znakom pitanja.

“Moja misija je da se pobrinem da on igra na ovom Svetskom prvenstvu, to je za njega san iz detinjstva. A ne da ga dovedem u poziciju u kojoj nije bezbedan. Ali moram da kažem da je Belgija drugi nivo, nismo se suočili sa timom tog nivoa od kada smo igrali protiv Brazila (poraz 3:2 2008. godine). Dakle, potrebni su nam igrači kao što je Alfonso, bilo da je to od početka ili sa klupe. Tako da radimo sve što možemo“’, rekao je selektor Herdman.

Zatim je nastavio pričom o Eustakiju.

„To je druga kalkulacija. To je algoritam koji sada pokušavamo da obradimo da li on pogađa svoje markere? To je zaista matematika – šta on sada može da toleriše kroz ova naredna tri dana treninga kako bi pokazao da je spreman da počne.

Ako ne bude mogao da startuje, siguran sam da će ući sa klupe. Ali nema garancija da će Stiven Eustakio početi protiv Belgije u ovom trenutku.

Mi se spremamo za svaku situaciju. Prošli smo kroz kvalifikacionu kampanju i bilo je ovako. Činilo se da nikada nismo mogli da se osećamo kao da smo u stanju da dobijemo ono što bi ljudi na papiru rekli da je najbolji kanadski tim. To je sasvim normalno u trenutku. Videćemo“, rekao je Herdman.

BONUS VIDEO Srbija ima novog Vidića – biciklom išao na treninge, trener mu proveravao ocene, ima neobičan nadimak

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar