Foto: Printscreen/Tviter/AntiqueFootball

Za sve je kriva američka pevačica.

Svetsko prvenstvo 1994. godine održano je u Americi, i to je bila prilika za njih da prošire popularnost fudbala u svojoj državi.

PROČITAJTE JOŠ

Pripremili su sjajan smeštaj za navijače, izgradili su najveće i najbolje stadione za to vreme i sve je bilo spremno za spektakularan početak.

Početak Mundijala je bio zakazan na stadionu „Soldier Field“ u Čikagu, nakon koga je na programu bila prva utakmica između Nemačke i Bolivije.

Prvenstvo je otvorio Bil Klinton, tadašnji predsjednik Amerike, a ceremoniju svečanog otvaranja vodila je čuvena voditeljka Opra Vinfri.

Muzički nastup bio je rezervisan za superpopularnu pevačicu Dajanu Ros, a da nešto neće biti u redu, moglo se predosetiti već kada je Vinfri nešto pre najave promašila stepenicu na pozornici i povredila nogu.

Dajana je izvela hit „I’m Comming Out“, nakon čega je istričala na teren sve do „bele tačke“, sa koje je kao deo nastupa, trebala da izvede penal.

Ipak, promašila je ceo gol, a da bi sve izgledalo još smešnije, planirani nastup se nastavio tako što je ceo gol eksplodirao i raspao se na dva dela, što je trebalo da bude efekat u slučaju da je postigla gol.

Danas, mnogi to smatraju za najsmešniji trenutak u istoriji Mundijala, dok je samo prvenstvo opravdalo sva očekivanja i mnogima je do danas ostalo najdraže.

BONUS VIDEO Šta očekujete od srpskih fudbalera na mundijalu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar