Foto: Danijel Kopčok

Mnogo zanimljivih priča možete čuti i pročitati od ove grupe navijača

Foto:Nova.rs

Svetsko prvenstvo u fudbalu, jedno od najvećih sportskih događaja, ove godine biće održano u dalekom Kataru, a na njemu će nastupiti i Srbija.

PROČITAJTE JOŠ:

„Orlovi“ će u grupi igrati protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna, posao neće biti lak, ali razloga za optimizan svakako da ima.

Iako je Katar od Srbije udaljen više 4.600 kilometara, naša reprezentacija će imati veliku podršku na Mundijalu.

„Džentlmeni“ su zvanična navijačka grupa fudbalske reprezentacija Srbije, koja sarađuje sa Fudbalskim savezom, a njeni članovi se već uveliko pripremaju za spektakl u Kataru.

Osnovani su 2007. godine kao neprofitno udruženje građana, a kao svoj glavni cilj navode promovisanje fer i sportskog navijanja na fudbalskim stadionima.

Želja im je da okupe sve ljude sa sportskom strašću koji su istinski zaljubljenici u sport i naše reprezentacije, te da se rezultati naših selekcija na najvećoj sceni prate svake godine. Pored toga kao ciljeve svog postojanja i delanja na svom sajtu, Džentlmeni navode i razvijanje kulta pristojnog i civilizovanog ponašanja, upoznavanje drugih navijačkih grupa i kultura iz kojih dolaze, promovisanje navijaštva kao sub/kulturne pojave, borbu protiv netolerancije i diskriminacije i nasilja na sportskim stadionima, edukaciju mladih i upoznavanje sa vrednostima udruženja, kao i saradnju sa organima naše reprezentacije i drustvenim institucijama.

Danijel Kopčok

Džentlmeni su bili prisutni i na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, sa kog su doneli pregršt zanimljivih priča i reportaža kako sa stadiona tako i van njega.

Predstavnik grupe Džentlmeni se trenutno nalazi u Kataru, gde se upoznaje sa predstavnicima ostalih zvaničnih grupa navijača iz drugih zemalja.

Danijel Kopčok

U narednom periodu ćete uz portal Nova.rs moći da vidite razne detalje iz Katara, izgled stadiona i grada, saznaćete sve informacije koje su vam potrebne ukoliko planirate put, a  pročitaćete i mnogo tekstova o zanimljivostima i dešavanjima pred Svetsko prvenstvo.

Mundijal u Kataru je na programu od 20. novembra do 18. decembra ove godine, a titulu iz Rusije će braniti selekcija Francuske.

Danijel Kopčok
Danijel Kopčok
Danijel Kopčok
Danijel Kopčok
Danijel Kopčok
Soccerbet

BONUS VIDEO Izjava Dragana Stojkovića Piksija na promociji knjige

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram