Foto: Starsport

Ocene igrača Partizana posle meča sa ekipom Slovacko u Ligi konferencija.

Fudbaleri Partizana su odigrali neverovatan meč u prvom kolu Lige konferencija protiv Slovackog u Češkoj i osvojili bod rezultatom 3:3. Teško je reći da li mogu da budu zadovoljni krajnjim ishodom s obzirom na to da su sa jedne strane gubili sa 2:0 i imali igrača manje, a sa druge imali prednost od 3:2 do same završnice kada su pali posle tragične reakcije odbrane.

Pokušao je Petrić da sa tri štopera učvrsti bedem ali je jasno da brojnost nije ono što rešava Partizanove rupe, već nedostatak kvaliteta. Očajne reakcije na visoke kao i na niske lopte,na one iz igre ili iz prekida. Svaka lopta u kazneni znači i paniku pred golom.

Sa druge strane, može da raduje ofazniva. Dijabate je je još jednom pokazao da je pojačanje i sjajno je klikuno sa Rikardom koji je nastavio seriju golova, ali ostaće žal za pogođenom prečkom u finišu kada je posle akcije Dijabatea mogao da donese sva tri boda.

Aleksandar Popović – Kada golman primi tri gola, teško je naći pozitivne strane u njegovoj partiji. Realno, nije mogao ni kod jednog ništa da uradi, a imao je par solidnih odbrana. Ipak, mučio se sa centaršutevima na koje je loše izlazio i stvarao dodatne probleme svojoj odbrani – 6.

Svetozar Marković – Još jedno tragično izdanje Partizanove odbrane. Bio je Marković izuzetno loš, pogotovo očajan u skoku i postavljanju. Mučili su ga igrači Slovackog, nije imao leka za duele i njihove kretnje. Popravio se u nastavku ,pogotovo kada je ušao Andrade, ali generalno loša partija – 5.

Igor Vujačić – Vujačić je kao i ostatak odbrane delovao kao da je pao sa Marsa, što je rezultiralo brojnim prilikama. U nastavku je zaigrao nešto sigurnije, uspevao da dobije makar vazdušne duel i na kraju bio najmanje loš od defanzivne trojke – 5.5.

Siniša Saničanin – Ideja da ponovo vrati trojicu štopera zbog skoka rivala se obila Petriću o glavu. Saničanin je međutim bi sam o nemi statista dok su gosti postizali golove i stvarali šanse posle centaršuteva i generalno bio potpuno bekoristan na terenu -5.

Marko Živković – Iako se generalno najbolje snalazi u formaciji sa tri štopera, Živković protiv Slovackog nije ličio ni na šta ni u napadu ni u odbrani. Igrač koji je procvetao od dolaska Petrića, mučio se sa rivalima, a ništa nije napravio da doprinese u ofanzivi – 5.

Slobodan Urošević – U defanzivnom smilu, Urošević je odradio solidan posao. Nije bilo mnogo opasnosti po toj strani. Jedini propust možda je bila reakcija kod trećeg gola, ali je pitanje da li je mogao da stigne i zaustavi pogodak za izjednačenje. U napadu ga nije bilo uopšte i to se dešava svaki put kada ima ozbiljnije krilo da čuva – 6.

Kristijan Belić – Mogao je da košta Partizan potpunog potopa, ali su ga siagrači spasili. To ipak ne umanjuje činjenicu da je nesmotreno napravio faul za crveni karton, a to je radio i na prethodnim mečevima i bilo je pitanje trenutka koji mu sudija neće oprostiti.

Natho slavi gol protiv TSC-a, Foto: Starsport

Hamidu Traore – Nije doneo čvrstinu ispred poslednje linije kao što se očekivalo. Vidi se da je neuigran, bio je očajan u prvih 20 minuta. Gubio je lopte, duele i pravio greške. Kako je meč odmicao popravljao se i dao stabilnost kad aje ostao sa igračem manje. Utisak je daje mogoa bolje kod trećeg gola – 6.

Bibras Natho – Čudna utakmica za Izraelca. Prvi put je krenuo od starta u ovoj formaciji, a onda zbog crvenog Belića morao da se mnogo vrati nazad. Bio je energičan, motivisao ekipu, ali nije preiše uspeo da doprinese u napadu – 5.5

Fuseni Dijabate – Ponovo je Dijabate pokazao da je za ovaj tim Partizana vanserijska klasa. Kada god je lopta do njega dešava se nešto u napadu, čak i kada pogreši. To je rezultiralo sa dva gola i brdo šansi. U Češkoj je dvaput pogodio u razmaku od sedam minuta, učestvovao u akciji za treći gol, i namestio šansu koja je mogla da rezultira i četvrtim golom. Da su svi kao on, Partizan bi ovo rutinski dobio – 7.5.

Rikardo Gomeš – onovo je Gomeš bio strelac i nastavio svoju serijugolova. Nije ga bilo veći deo meča jer je bio odsečen,a onda je iz prve prave šanse zatresao mrežu rivala. Ostaje žal za pogođenom prečkom kada se sjajno kretao i ispratio prodor Dijabatea kad aje mogao da postane junak – 6.5

Patrik Andrade od 46. minuta – Dobio je priliku u nastavku Andrade i zadatak da zakrpi rupu nastalu crvenim kartonom Belića i odradio solidan posao iako mu to nije primarni posao. Imao je i poteza ka napred i Definitvno je sa njim Partizan bolje izgledao – 6.

Aleksandar Filipović od 73. minuta – Dovio je zadatak u završnici da bude igrač koji će d azatvori prilaz golu i obezbedi Partizanu pobedu, ali s enije video – 5.5.

BONUS VIDEO Top 5 golova petog kola Bundeslige

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar