Foto: EPA-EFE/Ali Haider

Turnir ulazi u završnicu.

Utakmicama u grupi G i H okončana je grupna faza Svetskog prvenstva u Kataru, a poznato je svih 16 ekipa koje će nastaviti takmičenje utakmicama osmine finala.

PROČITAJTE JOŠ...

Iz grupe A dalje su prošle Holandija i Senegal, iz grupe B Engleska i Sjedinjene Američke Države, u grupi C najbolji su bili Argentina i Poljska, potom Francuska i Australija iz grupe D, Japan i Španija iz grupe E, Maroko i Hrvatska kao prva dva tima grupe F, Brazilci i Švajcarci u grupi G, u kojoj je bila i Srbija, dok je iz grupe H mesto među 16 obezbedio dvojac Portugal – Južna Koreja.

Po završetku poslednje dve utakmice, Srbija – Švajcarska i Kamerun – Brazil, dobili smo odgovor na pitanje ko će protiv koga igrati u borbi za titulu prvaka sveta.

Na prvi pogled primetno je da nema velikih derbija, a nema dileme da će ljubitelji fudbala u Srbiji navijati za Kristijana Ronalda i Portugalce, koji će odmeriti snage sa Švajcarskom.

Posebno interesantan za naš region biće duel Japana i Hrvatske, dok će Francuska, šampion sveta, u odbranu titule u nokaut fazi krenuti od duela sa Poljskom.

Takođe, mnogi će ispratiti sa pažnjom i nastupe četiri ekipe koje su zaslužne za najveće senzacije Mundijala – Japance, koji će igrati protiv Hrvatske, zatim Australije koju očekuje meč protiv Argentine, Južnu Koreju čeka meč protiv prvog favorita turnira, Brazila, dok će Maroko iskorak probati da napravi protiv Španije.

Raspored svih utakmica osmine finala možete da pogledate ispod:

3. decembar

Holandija – Amerika 3:1 (Khalifa)

(Depaj 10, Blind 46, Damfriz 81 – Rajt 76)

Argentina – Australija 2:1 (Al Rajan)

(Mesi 35, Alvarez 57 – Fernandez a.g. 77)

4. decembar

Francuska – Poljska 3:1 (Al Tumama)

(Žiru 44, Mbape 74, 91 – Levandovski 99)

Engleska – Senegal 3:0 (Al Kor)

(Henderson 38, Kane 45+3, Saka 57)

5. decembar

Japan – Hrvatska 1:1 (1:3)

(Maeda 43 – Perišić 55)

Brazil – Južna Koreja 4:1 (4:0) 

(Vinisijus 7, Nejmar 12 penal, Rišarslison 29, Pakeda 36 – Pek 76)

6. decembar

16.00 Maroko – Španija

20.00 Portugal – Švajcarska

BONUS VIDEO Navijače Švajcarske teraju sa tribina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar