Foto: AP Photo/Francisco Seco

Novi šok na Mundijalu.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Reprezentacija Kostarike je napravila veliko iznenađenje i savladala je selekciju Japana u utakmici drugog kola grupe E rezultatom 1:0.

Strelac jedinog gola je bio Kejšon Fuler u 81. minutu u trenutku inicijative Japana i vratio je svoju selekciju u igru za plasman u osminu finala.

Kostarika je tako posle debakla od Španije sa 7:0 šokirala Japan koji je ovim porazom prosuo pobedu protiv Nemačke u prvom kolu.

PROČITAJTE JOŠ

U odnosu na tempo koji su imali protiv Nemačke, Japanci su dosta slabije krenuli. To je Kostarika iskoristila da u početku preko Ruiza i Kembela krene u napad, ali bez neke ozbiljnije šanse.

Japanci su sa druge strane imali problem da probiju blok rivala koji im nije ostavio prostora kao Nemci koje su kaznili iz kontri, pa u prvih 45 minuta nismo videli nijednu šansu i verovatno odgledali jedno od najgorih poluvremena na turniru.

U nastavku se sve promenilo.

Ulazak Takume Asana je značajno promenio ritam utakmice. Japan je krenuo da napada u talasima, ali nije uspevao da probije bedem Kostarike.

Bilo je dosta solidnih šansi, a najbolju je možda imao i Morita kada ga je faulom na ivici zaustavio Kalvo, i sprečio možda i siguran gol.

Kako se bližio kraj meča, inicijativa Japana je počela da jenjava, a onda niotkuda je usledio šok.

Kostarika je iz polukontre došla u priliku i Fuler je zatresao mrežu ostavljajući sve u neverici…

Japan je do kraja imao sjajnu šansu posle prodora Mitome, ali je Kejlor Navas sjajnom odbranom uspeo da spreči siguran gol, a do kraja više nije bilo promene rezultata.

Sada Španija, Japan i Kostarika imaju po tri boda, dok je Namačk bez bodova, ali u drugom meču upravo Nemci i Španci igraju jedni protiv drugih, a tek se sada ništa ne zna u grupi.

Japan u poslednjem kolu igra protiv Španije, dok Kostarika igra protiv Nemačke.


Japan – Kostarika 0:1 (0:0)

(Fuler 81)

Stadion: Ahmad Bin Ali; Sudija: Majkl Oliver (Engleska)

Japan: Gonda, Nagatomo (od 46. Ito), Itakura, Jošida, Jamane (od 62. Mitoma), Моrita, Endo, Doan (od 67 J.Ito), Kamada, Soma (od 82. Minamino), Ueda (od 46. Asano)

Kostarika: Navas, Votson, Duarte, Kalvo, Ovijedo, Fuler, Borhes (od 89. Salas), Teheda, Tores (od 65. Agilera), Kempbel (od 95. Čakon), Kontreras (od 65. Benete)


Grupa E, 2. kolo

Japan – Kostarika 0:1 (0:1)

(Fuler 81)

20.00 Nemačka – Japan

Standings provided by Sofascore

Japan - Kostarika 0:1 (0:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar