EPA-EFE/STR

Nije mogao da ćuti

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Andre Onana, golman Kameruna, odlučio je da se oglasi nakon što je otišao iz reprezentacije pre kraja Svetskog prvenstva.

Kamerun je u ponedeljak remizirao sa Srbijom rezultatom 3:3, a u svim najavama je Onana bio neizostavni deo tima. Ipak, sleketor Rigobert Song je odlučio da izbaci Onanu iz tima, što se njemu nije svidelo, jer mu je traženo da igra „tradicionalnije“.

PROČITAJTE JOŠ:

Onana je na društvenim mrežama pričao o celom problemu, ali je pružio podršku svojim saigračima, koji u poslednjem kolu igraju protiv Brazila u petak od 20 sati.

„Želim da izrazim svoju privrženost zemlji i fudbalskoj reprezentaciji. Juče mi nisu dali da budem na terenu i pomognem Kamerunu da ostvari ciljeve, kao što uvek radim. Uvek sam se ponašao tako da vodim ekipu prema uspehu.

Dao sam sve od sebe, svu energiju, kako bih pronašao rešenje za situaciju koju fudbaleri često proživljavaju, ali na drugoj strani nije postojala takva želja. Neke je situacije teško rešiti. Međutim, uvek poštujem i podržavam odluke vodećih ljudi koji žele da ostvare uspeh za celu zemlju.

Pružam saigračima svu svoju snagu jer smo pokazali da možemo daleko na ovom takmičenju. Vrednosti koje podržavam kao osoba i sportista su one koje me obeležavaju i koje mi je porodica ugradila odmalena. Oduvek mi je bila čast da igram za Kamerun“, napisao je Onana.

Povodom ovog problema oglasio se i Fudbalski savez Kameruna, koji je podržao odluku selektora, pa je pitanje da li ćemo ikada više videti Onanu u dresu reprezentacije.

Onana je inače golman Intera, u koji je došao iz Ajaksa, gde je bio suspendovan zbog korišćenja dozvoljenih supstanci.

BONUS VIDEO Dušan Vlahović trči nakon utakmice sa Kamerunom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar