EPA-EFE/Neil Hall

Brazilski fudbaler Nejmar sabrao je utiske posle teškog poraza u četvrtfinalu Mundijala.

Brazil je ispao od Hrvatske na penale, iako je od poslednjeg minuta prvog produžetka vodio sa 1:0. Jedini gol u tom delu meča postigao je upravo Nejmar, posle sjajne kombinacije sa Lukasom Paketom.

PROČITAJTE JOŠ:

To nije bilo dovoljno, pošto je Bruno Petković uspeo da poravna rezultat u drugom produžetku na 1:1, pre nego je Dominik Livaković odbranio udarac Rodriga i sačekao grešku Markinjosa.

„Psihološki sam uništen, ovo je sigurno bio poraz koji me je najviše zaboleo, paralizovao me je na deset minuta, a onda naterao da briznem u plač i tako bez prekida. Boleće dugo vremena, nažalost. Borili smo se do kraja, ponosan sam na saigrače jer nije bilo manjka zalaganja ili posvećenosti“, ispovedio se Nejmar na društvenim mrežama.

Njegov tim je prošao kao prvoplasiran iz grupe G gde je bila i Srbija. Brazilci su baš protiv Srbije (2:0) delovali brzo, dominantno, tako su u osmini finala posle pobede nad Švajcarskom (1:0) i poraza od Kameruna (0:1), delovali i protiv Južne Koreje (4:1).

„Ova ekipa je to zaslužila, mi smo zaslužili, Brazil je zaslužio, ali to nije bila božja volja! Vredelo je svake žrtve, da bi se osetila privrženost svih na terenu. Hvala vam na svim porukama podrške za ovu selekciju. Nažalost, nije uspelo. Boleće dugo, dugo vremena. Hvala na svemu, bože, dao si mi sve i ne mogu da se žalim na bilo šta. Samo da se zahvalim što brineš o meni. Sva čast i slava su tvoje, bez obzira na okolnosti“, napisao je Nejmar.

Hrvatska će u polufinalu Mundijala igrati protiv Argentine koja je u petak uveče savladala Holandiju posle penala.

BONUS VIDEO Vlahović: Sve što se priča su gluposti i nebuloze

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar