Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

"Lale" overile prvo mesto.

Fudbalska reprezentacija Holandije plasirala se u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru pošto je sa 2:0 savladala Katar u meču 3. kola A grupe.

Holandija je na stadionu Al Bajt odigrala dovoljno dobro da dođe do trijumfa i potvrde prvog mesta u grupi A protiv već otpisanog domaćina, a ovaj meč je na najbolji način iskoristio Kodi Gakpo, inače napadač PSV Ajndhovena.

PROČITAJTE JOŠ...

On je prvo postigao gol na utakmici protiv Senegala u pobedi svoje selekcije od 2:0, potom je bio strelac i u remiju sa Ekvadorom 1:1, a nakon što je i protiv Katara pogodio mrežu za 1:0, postao je tek drugi fudbaler koji je tri puta uzastopno postigao prvi gol na utakmici grupne faze nakon Alesandra Altobelija, koji je to uspeo 1986. godine u dresu Italije.

Posle Gakpovog gola u 26. minutu, početkom drugog dela u strelce se upisao i Frenki de Jong, pa je Holandija zabeležila trijumf od 2:0.

Oni su u narednu fazu prošli sa sedam bodova, Senegal ima jedan manje, Ekvador je ostao na četiri, dok je Katar okončao turnir sa sva tri poraza i gol-razlikom od 1:7.

Holandija – Katar 2:0 (1:0)

(Gakpo 26, De Jong 49)

Stadion: Al Bajt, Al Kor, Katar. Sudija: B. Gasama.

Holandija: Nopert, Ake, Van Dajk, Timber, Blind, De Jong, De Run, Damfris, Klasen, Gakpo, Depaj. Selektor: Luj van Gal

Katar: Baršam, Mohamad, Pedro Migel, Kuki, Hasan, Ahmed, Al Hajdos, Madibo, Hatem, Almoez Ali, Afif. Selektor: Sančez Bas.

Ekvador – Senegal 1:2

(Kaisedo 68 – Sar 44, Kulibali 70)

Stadion: Kalifa, Doha, Katar: Sudija: Turpan C.

Ekvador: Galindez, Estupinan, Hinkapi, Tores, Presijado, Kaisedo, Franko, Valensija, Plata, Estrada. Selektor: Alfaro G.

Senegal: Mendi, Sabali, Kulibali, Jakobs, Dialo, Kis, Gej, Ndiaj, Gej, Sar, Dia. Selektor: Sise A.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Trening reprezentacije Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar