Foto: Miloš Ljubisavljević/Nova.rs

Dok čekamo da reprezentativci Srbije u subotu popodne stignu u Katar, bilo je vremena da se potraži nešto srpsko sa menija.

Foto: Nova.rs

U jednom od većih trgovinskih lanaca u Dohi, oko koje će se vrteti sve u vezi sa Mundijalom, izloženo je nekoliko redova raznoraznih proizvoda, voća i povrća sa deklaracijom odakle potiče.

PROČITAJTE JOŠ

Domaćini u Kataru su to istakli kroz zastave iznad redova „šareniša“, a ljubazni prodavac koji baš ne zna engleski kaže da ne zna šta je od hrane iz Srbije, ali obećava da takvih artikala ima.

I ima, samo jedan koji se može pronaći – jabuke visokog kvaliteta koje koštaju sedam rijala ili oko dva evra po pakovanju.

Foto: Miloš Ljubisavljević/Nova.rs

Zanimljivo je da iz Srbije nisu maline, po kojima smo čuveni, one su iz Maroka. Nisu ni kupine koje su iz Holandije, kruške ili šljive, dok tropsko voće nosi uglavnom obeležja Španije, a semenke i ostale „zanimacije za zube“ oznaku Turske.

Mesa ima u izobilju, ali i kad naletite na meso u Dohi, jasno vam je u startu da nije svinjetina, pa ćevapa ima samo u nekim alternativama od goveđeg mesa.

BONUS VIDEO Majstorija Tadića iz slobodnjaka za prednost protiv Bahreina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare