Foto: Nova.rs

Doha je u znaku predstojećeg Mundijala, pa se na zgradama mogu videti džinovski natpisi, od aerodroma, pa sve do grada.

Foto: Nova.rs

Katar će prvi put igrati na Svetskom prvenstvu, pa nije ni čudo. Zato je i po hipermarketima moguće naći navijačke rekvizite različitih zemalja.

PROČITAJTE JOŠ:

Portugalci, Nemci, Englezi, Brazilci, Španci mogu da kupe za sebe šalove, zastavice, ali i makete stadiona koje stanu na dlan i koštaju skoro 55 evra, ali i druge zanimacije.

„Fan boks“ košta 65 rijala ili dvadesetak evra, šalovi i zastavice su od šest do petnaestak evra i problem za naše navijače u Kataru je što nema srpskih rekvizita.

Foto: Nova.rs

Možda nas ne smatraju za ozbiljnije favorite, ili im Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović uz Sergeja Milinković-Savića kao zvezde, poput Nejmara ili Kristijana Ronalda.

Interesantno je da i na zvaničnim proizvodima gde možete da nađete srpsku zastavu, ona ima feler i nema grb, već natpis „SRB“. Slično je i sa zastavama još nekoliko selekcija.

Foto: Nova.rs

Međutim, navijače u Dohi, naše ali ne samo njih, ipak više „svrbi“ to što se po radnjama, čak i po hipermarketima kakav je „Lulu“, alkohol veoma teško može naći.

Možete to da čujete u prolazu i od Engleza, Hrvata kojih takođe ima, pa i Brazilaca koji su stigli nešto ranije pre otvaranja.

Foto: Nova.rs

Zbog toga će morati da se dovijaju da u manjim količinama sami dopremaju ono što je ovde gotovo zabranjena reč.

U avionu do Katara ga i služi i Katar ervejs, ali kada se stigne na odredište, oni koji vole „čašicu“, ili će morati da se spreme da je žestoko plate, ili da nađu drugi način da se opuste.

BONUS VIDEO: Pilot razgalio Srbe čuvenom pesmom, slučajno poveo navijanje