Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Novi skandal na pomolu.

Do početka Svetskog prvenstva u Kataru ostalo je još tri nedelje, a veliki skandal preti da ugrozi integritet turnira.

Naime, FIFA je poslala poslednje upozorenje Fudbalskom savezu Tunisa zbog mešanja političara u rad saveza i spremna je na drastične korake u slučaju da se problem ne reši.

PROČITAJTE JOŠ

Glavni razlog je pojavljivanje pisma koje je poslao ministar sporta Kamel Degiš koje je protumačeno kao pokušaj mešanja u rad saveza.

U Tunisu imaju rok do petka da razjasne pomenute navode i otklone svaku sumnu inače sledi suspenzija sa predstojećeh Svetskog prvenstva.

Problem je što je u poslednje vreme krovna kuća fudbala u Tunisu bila predmet brojnih istraga zbog umešanosti političara, pa će morati da se rasčiste sve sumnje.

Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Ukoliko dođe do šokantnog razvoja događaja, mesto Tunisa bi bilo upražnjeno. Oni se nalaze u grupi sa Francuskom, Australijom i Danskom sa kojom bi trebalo da igraju prvi meč 22. novembra.

Iako bi po logici stvari njihovo mesto trebalo da zauzme neka afrička selekcija, u ovom slučaju Mali, prema informacijama uglednog francuskog lista „Parizijen“, FIFA bi iskoristila diskreciono pravo i na Mundijal poslala Italiju kao evropskog šampiona koji nije uspeo da obezbedi mesto kroz kvalifikacije.

BONUS VIDEO Tuča navijača Dinama i Hajduka u centru Zagreba

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare