Foto: FK Crvena zvezda

Zvezdin trojac na Svetskom prvenstvu, Eraković, Borjan i Bukari dobio je priliku da brani boje svojih reprezentacija, ali u isto vreme oni predstavljaju i klub za koji nastupaju.

Osman Bukari je tu priliku iskoristio i već na prvom meču reprezentacije Gane na Mundijalu uspeo da postigne gol, a na taj način i postane tek četvrti Zvezdin strelac na Svetskim prvenstvima u 21. veku.

PROČITAJTE JOŠ:

Brzonogi krilni igrač je u Crvenu zvezdu stigao ovog leta, a sjajnim partijama koje je prikazivao u crveno-belom dresu, na samom početku sezone je uspeo da osvoji srca zvezdaša. Neverovatna brzina je nešto po čemu je reprezentativac Gane poznat, ali je na Svetskom prvenstvu pokazao da pogodak može da postigne i glavom.

Reprezentacija Gane je na startu Mundijala odmerila snage sa ekipom Portugala. Utakmica je završena rezultatom 3:2, a pobedu su odneli izabranici Fernanda Santosa. Uprkos dobroj igri ekipa Gane nije uspela da dođe do izjednačenja. Nadu je navijačima afričke ekipe pri rezultatu od 3:1 vratio fudbaler Zvezde Bukari koji je pogodio glavom, a kasnije imao sjanu priliku da se i po drugi put upiše u listu strelaca, međutim, nedostajalo je malo sreće reprezentativcu Gane, koji je mogao da izraste u heroja ekipe.

Gol Osmana Bukarija je značajan i za crvneo-beli klub, s obzirom da je njegov pogodak tek četvrti Zvezdinih igrača na Svetskim prvenstvima u 21. veku. Golove su postizali pre Bukarija i Haminu Draman, takođe reprezentativac Gane, ali i Nikola Žigić na Mundijalu 2006. godine, kada je bio precizan na utakmici protiv Obale Slonovače. Četiri godine ranije je na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji gol protiv Paragvaja postigao Milenko Aćimović koji je u tom trenutku bio igrač Zvezde.

BONUS VIDEO Turci divljaju na meču Zvezda – Trabzon