Foto: EPA-EFE/MANUEL FERNANDO ARAUJO

Fudbaler Mančester junajteda je bio iskren.

Svakako da je Mundijal u Kataru jedan od najbizarnijih Svetskih prvenstava u istoriji fudbala.

PROČITAJTE JOŠ

Pratili su ga brojni skandali, od momenta kada je azijska država dobila organizaciju, pa sve do samog starta.

Reprezentativac Portugala Bruno Fernandes jedan je od malobrojnih fudbalera koji su odlučili da se oglase povodom svih problema u vezi sa Mundijalom.

„Znamo šta sve prati ovo Svetsko prvenstvo, u kakvom ambijentu se ono održava, šta je bilo u proteklih nekoliko nedelja, proteklih meseci, znamo o ljudima koji su poginuli na gradilištima. Nismo uopšte srećni zbog toga“, rekao je Fernandes za „SkajSports“.

Svetsko prvenstvo će biti održano po prvi put u toku sezone, a Portugalac smatra da to nije najbolje vreme za Mundijal.

„Ovo nije najbolji trenutak u kojem želimo da igramo Svetsko prvenstvo. Mislim da to važi za sve, za igrače i navijače, jednostavno nije najbolje vreme za Mundijal. Deca će biti u školama, ljudi na poslu i termini igranja utakmica nisu najbolji za ljude koji žele da ih gledaju“, kaže Bruno i dodaje:

„Želimo fudbal koji je za sve. Svi moraju biti uključeni za Svetsko prvenstvo jer je Svetsko prvenstvo svet. Ono je za sve, nije bitno o kome je reč. Ovakve stvari kao što su ovde u Kataru više ne bi smele da se ponove. Mundijal je više od fudbala, to je žabava za igrače, za navijače, nešto uzbudljivo za gledanje, i moralo je da se uradi na bolji način.“

Portugalci su u grupi H sa Urugvajom, Južnom korejom i Ganom. Pre odlaska u Katar će 17. novembra u Lisabonu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Nigerije.

BONUS VIDEO Gardijan prognozira da su Piksijevi orlovi deseti favoriti u Kataru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar