Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Fudbaler Crvene zvezde, Marko Lazetić, postao je sedmi najmlađi fudbaler u istoriji kluba koji je dobio priliku da zaigra na takmičarskom meču.

Mladi Marko Lazetić je rođen 22. januara 2004. godine, pa je sa svega 16 godina, 10 meseci i sedam dana uspeo da zaigra za seniorski tim Crvene zvezde, kao rezervista protiv Rada.

PROČITAJTE JOŠ

„Uspeh je još veći kada se zna da je to, starosno gledano, učinio pre fudbalskih legendi kao što su Vladimir Petrović Pižon, Boško Đurovski, Ratomir Dujković, Dragoslav Šekularac koji su takođe barut seniorskog fudbala osetili pre punoletstva…Ipak, ako neko ima osećaj za Zvezdinu decu i za mlade igrače, onda je to upravo Dejan Stanković koji je peti na listi debitanata“, navodi se na sajtu Zvezde.

Ispred Marka Lazetića su Ivan Ilić, vezista rođen 2001. godine koji drži rekord postavljen 2017. godine, kao i Milko Đurovski, Luka Jović (najmlađi strelac u istoriji kluba, momak koji je upravo na debiju dao gol), Filip Janković, Dejan Stanković i Miloš Brajović.

„Čast mi je što sam sa šesnaest godina debitovao za Zvezdu. Kad vidim kakva su imena i legende uspele to da učine pre punoletstva, zaista sam ponosan na sebe. Još jednom, hvala ljudima iz kluba i stručnom štabu na tome što su mi ukazali priliku da zaigram protiv Rada. Ovo je pokazatelj da se rad i trud uvek isplate i nadam se da ću uskoro zabeležiti još nastupa, kao i da ću postići prvi gol u dresu Crvene zvezde, to mi je sledeći cilj“, rekao je Lazetić.

Talentovani napadač je dete Crvene zvezde, a već dve i po godine igra sa starijom generacijom i stasava pod komandom Marka Neđića, a u klub je došao davne 2012. godine.

LISTA NAJMLAĐIH DEBITANATA CRVENE ZVEZDE:

1. Ivan Ilić – 16 godina i 15 dana

2. Milko Đurovski – 16 godina i 43 dana

3. Luka Jović – 16 godina, pet meseci i pet dana

4. Filip Janković – 16 godina, šest meseci i 18 dana

5. Dejan Stanković – 16 godina, šest meseci i 19 dana

6. Miloš Brajović – 16 godina, devet meseci i 24 dana

7. Marko Lazetić – 16 godina, 10 meseci i sedam dana

8. Andrej Mrkela – 16 godina, 10 meseci i 26 dana

9. Dragan Džajić – 17 godina i devet dana

10. Marko Grujić – 17 godina, mesec i 13 dana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar