Foto: Miroslav Todorovic/Starsport

Nebojša Milošević, pomoćni trener fudbalskog kluba Crvena zvezda, govorio je na konferenciji za medije nakon poraza od Midtjilanda 1:0 u meču 4. kola F grupe Lige Evrope.

Milošević je na konferenciju došao umesto Dejana Stankovića, a na početku se osvrnuo na sam tok utakmice:

PROČITAJTE JOŠ...

„Znamo vrline i kvalitete protivnika u brzini i to je bila standardna situacija ali se nije smelo reagovati na direktnu loptu da jednim pasom dođu do gol šanse. To je uticalo na tok meča. Već u petom minutu smo dobili žuti karton, Katai, u desetom već ostajemo sa igračem manje protiv ekipe koja ima taj brzinski kvalitet i sve onda ide u drugom pravcu. Ono pripremano u osnovnoj varijanti onda pada u vodu. Kako izaći u pritisak kako braniti, nametnuti svoje adute. Utiče to na rezultat i tok meča. Igrači su pokušavali sve što su mogli. Imali smo situacije iz prekida koje smo čekali. Mislim Pankov i Dragović su imali te situacije uz onaj rizik koji smo morali da preuzimamo sa brzim igračima. Nažalost nismo mogli da damo gol i uđemo u egal“, rekao je Milošević.

Osvrnuo se i na crveni karton Miloša Degeneka:

„Nisam ga video posle meča, spremao sam se za konferenciju. On je profesionalac, te stvari se ponekad dese, pripremano je ali tu ima lančanih reakcija oko te situacije. Na ovom nivou u ranoj fazi utakmice, posebno sa ovakvim rivalom, nedopustivo je da se desi, ali desilo se“, dodao je on.

Potom je prokomentarisao i suđenje:

„Svakako odmah taj prvi žuti je uticao na adaptaciju na kriterijum. Na nekim delovima lopta ubrzava, na nekima staje. Mi smo prvo poluvreme završili sa tri žuta kartona, igrači gore u napadu. U situaciji kad hoćemo pozitivan rezultat, višestruki je rizik. Stanković je probao da otkloni probleme sa kontrolom prostora. Ali nažalost i gol smo primili, ne iz igre, nego odbitak. Mnogo toga nije išlo na našu ruku. Prvi utisak je ovo bez prospavane noći, ali u smislu volje i želje, mislim da su svi igrači dali sve od sebe“, zaključio je Milošević. 

Bonus video: Ludnica u Pioniru pred meč Crvena zvezda – Panatinaikos

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar