Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde u nekoliko navrata je priželjkivao zagrebački Dinamo za rivala i to mu se možda sada ostvari.

Žrebom u ponedeljak u podne je odlučeno da će Zvezda, ukoliko prođe Šerif iz Tiraspolja u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, u plej-ofu igrati sa boljim iz dvomeča Dinama i Legije iz Varšave.

PROČITAJTE JOŠ:

Terzićeva želja proistekla je iz namere da pokaže kako su beogradski crveno-beli bolji od zagrebačkih „modrih“.

„Pre žreba smo rekli da Liga Evrope nikad nije bila jača. Ovi klubovi koji su bili nosioci su sve klubovi koji su dostojni Lige šampiona. Priželjkivali smo klubove kao što su PSV, Dinamo iz Zagreba, Briž, ali posebno Dinamo, da im pokažemo da smo najjači klub u regionu“, rekao je Terzić krajem 2020.

Umesto Dinama, Beograđani su tada za rivala dobili Milan i ispali zbog gola u gostima posle dva remija. Za to vreme Dinamo je stigao do četvrtfinala gde je ispao od Viljareala.

Godinu ranije, Zvezda je eliminisala Jang Bojs u plej-ofu za Ligu šampiona, a pred žreb za grupnu fazu elitnog takmičenja takođe je izdvojio Hrvate.

„Nemamo želje, ali bih voleo da dobijemo Dinamo samo da bismo pokazali na terenu ko je bolji. Mislim da je Zvezda najbolji i najveći klub u regionu. Sigurno je da bi taj meč izazvao predigre van terena koje nemaju veze sa sportom, a koje bih voleo da izbegnemo“, pričao je tada Terzić.

Podsećamo, Zvezda bi prolaskom Šerifa iz Tiraspolja obezbedila bar grupnu fazu Lige Evrope, a sa Dinamom bi se, ako i Hrvati prođu Legiju, sastala prvi put u takmičarskom meču posle raspada bivše Jugoslavije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare