Terzić o produžetku ugovora sa Stankovićem izjava
Foto: FK Crvena zvezda

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde kaže da je novim ugovorom sa Dejanom Stankovićem klub pokazao da razmišlja dugoročno.

Stanković je dominantno odbranio titulu prvaka Srbije u sezoni u kojoj je bez poraza pred poslednje kolo sa Metalcem (četvrtak, 16 h).

PROČITAJTE JOŠ:

Osim toga, crveno-beli su pod njegovom komandom promenili stil igranja fudbala, počeli su više da napadaju i već u drugoj Stankovićevoj sezoni na klupi napali nekoliko rekorda – kako po broju bodova u sezoni, tako i po broju golova.

„Od prvog trenutka kada se pojavila ideja da Stanković dođe za trenera, a to je bilo posle njegovog poziva gde je on samouvereno telefonski prezentovao šta može, koliko želi, kakve su mu ambicije i na koji bi način podigao Zvezdu. Osetio sam to da nije priča, već da on to nosi kao ideju u sebi i da može da je prenese na teren, te našem klubu donese novu vrednost. Od tada pa do danas, on je porastao kao trener i dokazao se kao čovek mnogo puta“, rekao je Terzić za klupski sajt.

Stanović je naveo da je produžetak saradnje sa Zvezdom bila jedina opcija i to je u utorak ozvaničeno na još tri godine.

„Ubeđen sam da će imati veliku karijeru. Voleo bih što duže da ostane u Zvezdi, a potpisom na tri godine smo mu poslali poruku koliko verujemo u njega i koliko bismo želeli da ostane. Osvojili smo četiri titule u nizu, četiri grupne faze igrali i to sada nije cilj, nego neko normalno očekivanje, čega je i Stanković svestan. Znamo šta smo postavili kao ciljeve i prioritete i hrabro ulazimo u sve to. Ne živimo od stare slave i nema minulog rada, i hrabro se suočavamo s onim što nas čeka u julu kad krenu kvalifikacije za Ligu šampiona. Srećni smo i zadovoljni i nadam se da su i naši navijači“, dodao je Terzić.

Foto: Printscreen Youtube

Objasnio je da Stankovića doživljava kao prijatelja i istakao da njihovo poznanstvo traje već dugo.

„Debitovao je protiv OFK Beograda kao šesnaestogodišnjak, kada sam ja bio kapiten tog kluba, ukrštali su nam se putevi i posle. Kada sam bio predsednik FSS, on je bio kapiten reprezentacije. Doveo sam ga za trenera, pružio mu šansu, imamo izvanredan lični i privatni odnos i tako će biti i dalje“, kaže Terzić i naveo da su planovi za leto jasni – peto učešće u nekom od evropskih takmičenja za pet godina.

Predsednik kluba Svetozar Mijailović takođe je zadovoljan učinjenim i smatra da je Deki stvorio dobar timski rad među igračima.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

„Stanković ima prednost u tom smislu što je bio vrhunski igrač i zna kakvi su zahtevi modernog fudbala. Trenirali su ga mnogi poznati treneri, dosta je naučio od njih i što je najvažnije, sposoban je da to primeni u praksi. Rezultat nije izostao, ali iza svega toga stoji rad i želja igrača da ispoštuju trenerove zahteve. Verujem da će se u tom duhu nastaviti dalja saradnja“, rekao je Mijailović.

Da podsetimo, Stanković je stigao u Zvezdu decembra 2019. godine kada je zamenio Vladana Milojevića. Iako nije imao pravog trenerskog iskustva, pokazao je da je, bar za sada, pravi čovek na pravom mestu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram