Foto: FK Crvena zvezda

FK Crvena zvezda računaće u budućnosti na Stefana Lekovića i Luku Lečića, momke koji su potpisali nove ugovore.

PROČITAJTE JOŠ

„Crvena zvezda nastavlja sa praksom čuvanja najtalentovanije dece koja stasavaju u našem klubu, pa je tako štoper Stefan Leković produžio saradnju, a Luka Lečić potpisao prvi profesionalni ugovor. Obojica su parafirali trogodišnji ugovor, a prezadovoljan zbog toga bio je glavni trener naše Omladinske škole – Nikola Jelić“, saopštio je klub sa Marakane.

Ovi momci smatraju se talentovanijima.

„Leković i Lečić su fudbaleri koji spadaju u grupu najtalentovanijih u našoj Omladinskoj školi. Prezadovoljni smo i ovim činom je Crvena zvezda pokazala koliko čuva svoju decu, kao što to već i godinama čini, a opet i oni su pokazali da veruju klubu, i da vide sebe i svoju budućnost ovde. Presrećni smo, verujem da će obojica jednog dana igrati u prvom timu“, rekao je Jelić.

Stefan Leković je neko ko je u klubu još od najranijeg doba i prošao je maltene sve uzrasne kategorije.

„Iako je veći deo staža proveo kao defanzivni vezni fudbaler, momak rođen 2004. godine je prekomandovan na štopera, a iskustvo iz sredine terena mu sada itekako znači, jer se izdvojio u timu naše omladinske selekcije kao neko od koga počinju gotovo svi napadi u ekipi. Sposoban da iz zadnje linije iznese loptu, ponekad i do protivničkog šesnaesterca, Leković ima karakteristike „modernog“ štopera. Standardni reprezentativac Srbijeu juniorskoj konkurenciji je prvi profesionalni ugovor potpisao prošlog leta, a već sada je produžio saradnju sa Crvenom zvezdom“, navodi klub.

Oglasio se i sam igrač.

„Velika mi je čast što sam u prilici da produžim ugovor sa Zvezdom. Zaista dajem sve od sebe na treninzima i utakmicama i ovo doživljavam kao svojevrsno prepoznavanje mog truda, što me dodatno motiviše da nastavim tako da radim. Za mene je Zvezda više od kluba, tu sam praktično od kad sam „prohodao“ i ne postoji mesto na kom bih bio pre od ovog gde sam sad. Ponosan sam na to i zahvalio bih se svima koji su bili uz mene svo ovo vreme. Želja mi je da debitujem za klub i odigram što više utakmica u crveno-belom dresu“, rekao je Leković.

Luka Lečić je rođen 2005. godine u Pljevljima, a u klub stigao je pre godinu dana iz lokalnog kluba Breznice.

„Osećaj je sjajan. Mogu sigurno da kažem da sam ostvario jedan od svojih snova, a to je potpisivanje ugovora sa Crvenom zvezdom, klubom za koji navijam celog života. Stigao sam pre godinu dana i mogu da kažem da su me svi odlično prihvatili, a posebna zahvalnost ide saigračima koji su me od prvog trenutka dočekali kao najrođenijeg. Što se tiče ciljeva u Zvezdi, želim da jednog dana zaigram na Marakani pred punim tribinama i naravno da postignem gol. Nije mi to primarni zadatak ni sada, ali volim da postižem pogotke. Što se tiče karijere i života, želja mi je da pre svega budem dobar čovek, a tek onda ide ono fudbalski, a to je da iz dana u dan postajem bolji, dok jednom ne budem najbolji i ispunim sav svoj potencijal“, rekao je Lečić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar