Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Crveno-beli moraju da pobede Trabzon od 21 čas na "Marakani".

Crvena zvezda je uoči odlučujućeg duela sa Trabzonom (21) u 5. kolu Lige Evrope podsetila kako je baš u oktobru ostvarivala velike evropske pobede.

Tako je 24. oktobra 1973. tukla slavni Liverpul sa 2:1, a godinu ranije Valensiju sa 3:1.

Oktobar je mesec kada je 2000. pala i Selta sa 1:0 na „Marakani“ golom Gorana Drulića.

PROČITAJTE JOŠ

Zato crveno-beli sada priželjkuju ponavljanje velikih uspeha, pa da ovog 27. oktobra padne i Trabzon, kako bi zadržali šansu za prolaz dalje.

Zvezda je u prethodna dva okršaja sa turskim timovima slavila na svom terenu, oba puta protiv Galatasaraja, 1979. i 10 godina kasnije.

Ekipa Miloša Milojevića bori se da ostane u trci za nokaut fazu, a u krajnjem slučaju i treće mesto koje donosi selidbu u Ligu konferencija.

Ulaznice su i dalje u prodaju na blagajnama stadiona „Rajko Mitić“ do početka utakmice. Cene su 1.200 dinara za sever i jug, odnosno 2.200 za istočnu i 2.800 za zapadnu tribinu.

Na dan utakmice iz Ljutice Bogdana su apelovali na navijače da u sjajnoj atmosferi navijaju fer i sportski i da ne ubacuju nikakve predmete na teren.

„Klub je pod uslovnom kaznom zatvaranja tribine i svaki ubačeni predmet (upaljač, flašica, novčić, rolna papira…) momentalno aktivira kaznu za sledeću utakmicu“, poručili su crveno-beli.

BONUS VIDEO Navijači dolaze na utakmicu Crvene zvezde i Ferencvaroša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar