Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Neverovatan podatak.

Pomislili biste da kada uđete u tridesete godine uveliko znate koliko imate godina i da oko toga nema nikakve dileme. Ali, kada zakon u vašoj zemlji napravi potpunu zbrku, bar kada su u pitanju ljudi koji to posmatraju sa strane, onda priča dobija potpuno drugačiji ugao.

Tako je i u lsučaju zvezde Totenhema Hong Min Sona, koji će zbog promene zakona u sovjoj zemlji i zvanično postati mlađi za godinu dana.

Vlada Južne Koreje donela je odluku po kojoj su svi njeni građani zvanično godinu ili dve mlađi. Reč je o tome da je azijska država ukinula tradicionalni i nepopularan način računanja godina i prihvatila standarde koji važe u ostatku sveta.

Prema sada već bivšem sistemu, svakoj bebi bi odmah po rođenju bila dodeljena jedna godina jer se u obzir uzimalo vreme provedeno u majčinoj utrobi. Pored toga, svakog 1. januara bi im se dodavala jedna godina. Najveća „nepravda” dogodila bi se bebama rođenim na kraju kalendarske godine. Na primer, dete rođeno 31. decembra bi tog dana „navršilo” godinu dana, a već sledećeg dana bi mu bio novi rođendan.

Dešavalo se da deca zvanično imaju dve godine samo dva dana nakon rođenja.

Najbolji korejski fudbaler Hon Min Son će tako imati 31 godinu umesto 32 godine, koliko bi po starom zakonu napunio 8. jula. Ovdašnji mediji pišu da će to biti važno za sportiste zbog registracije, ali i određivanja obaveznog služenja vojnog roka.

BONUS VIDEO Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar