FK Partizan, FK Crvena zvezda
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Predstojeći 172. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana (subota, 17 časova) mogao bi da bude ključni u borbi za titulu, budući da Partizan kao lider na tabeli ima samo bod više (59) od Zvezde (58).

I jedni i drugi imaju svoje adute, a kada pričamo o tržišnim vrednostima fudbalera i jednog i drugog tima, prema „Transfermarktu“, Zvezda prednjači. Tim crveno-belih ima ukupnu vrednost 61,68 miliona evra naspram Partizanovovih 32,68 što je gotovo duplo više.

Pročitajte još

Najskuplji kod ekipe trenera Vladana Milojevića jesu Mirko Ivanić i Osman Bukari koji vrede po sedam i po miliona evra. Prate ih igrači koji su ove sezone stigli u klub, Žan-Filip Kraso, koji je nedavno postao prvak Afrike sa Obalom Slonovače, i Piter Olajinka. Obojica vrede po pet i po miliona. Neko koga treba istaći jeste i reprezentativac Južne Koreje, In-Bom Hvang koji ima vrednost od pet miliona. On je takođe ove sezone došao u Zvezdu.

Od ostalih igrača čija je tržišna vrednost preko milion evra, a da su dostupni za predstojeći derbi, kada govorimo o timu Zvezde, tu su: Aleksandar Dragović (četiri miliona), Aleksandar Katai i Šerif Endijae (po tri miliona), Srđan Mijailović (milion i 700 hiljada), Milan Rodić i Gejlor Kanga (milion i 500 hiljada), Uroš Spajić (milion i 200 hiljada).

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Kada je u pitanju Partizan, najskuplji igrač je Mateus Saldanja, koji je sa 15 golova najbolji strelac Superlige Srbije. Vrednost Brazilca po „Transfermarktu“ je pet miliona. Prati ga kapiten Svetozar Marković (tri i po miliona). Treba spomenuti i Sameda Baždara (dva miliona) i Gajasa Zahida, jedno od najnovijih pojačanja crno-belih (milion i 800 hiljada evra), koliku cenu ima i Aranđel Stojković. Među skupljim igračima je još jedan koji se ove sezone pridružio timu, a to je Aldo Kalulu, čija je cena milion i 700 hiljada evra.

Budući da je samo bod razlike između dva tima, ovaj derbi ima posebnu težinu. Večiti i ove sezone jako teško gube bodove od autsajdera, pa je zbog toga dodatni ulog. Iako je Partizan lider, Zvezdi pripada uloga favorita uoči ove utakmice, pre svega zbog domaćeg terena i činjenice da Partizan na Marakani nije pobedio još od 2019. godine.

I jedni i drugi imaju svoje uzdanice, nema sumnje da nas očekuje neizvestan i uzbudljiv meč, koji možda može da odluči i šampiona.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare