Stefan Mitrović
Stefan Mitrović; Foto: Pedja Milosavljevic

Mnogo kalkulacija za evropsko proleće Crvene zvezde.

Crvena zvezda je u sjajnom meču u Beogradu pobedila Trabzon sa 2:1 i tako izbegla da kolo pre kraja ostane bez šansi da i na proleće igra u Evropi.

Ipak, matematika i dalje nije previše povoljna za Zvezdu.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda bi ukoliko savlada Monako definitivno igrala proleće u Evropi, ali ne bi osigurala plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Za to je potrebno da Trabzon ne pobedi Ferencvaroš istom ili većom razlikom od Zvezdine pobede nad Monakom jer bi tada zbog bolje gol razlike Turci išli dalje uz Ferencvaroš.

Zvezda i Trabzon imaju identičan međusobni skor i plus jedan gol razliku, ali su Turci postigli više golova pa bi recimo u slučaju da oba tima pobede sa po 1:0, Trabzon bio u prednosti.

Postoji scenario u kojem i Zvezda ide dalje u slučaju da oba tima pobede sa golom razlike, ukoliko crveno beli postignu tri gola više od Trabzona.

Na primer, u slučaju da Turci pobede sa 1:0, Zvezda bi prošla dalje ukoliko slavi sa 4:3.

Zvezda pobedom svakako obezbeđuje bar Ligu konferencija, ali postoji i scenario gde bi i sa nerešenim rezultatom to mogla da uradi, a to je poraz Trabzona od Ferencvaroša i remi Zvezde protiv Monaka ili čak poraz Zvezde uz visok poraz Trabzona…

Opcije za Ligu Evrope:

Pobeda Zvezde u Monaku i sve sem pobede Trabzona koja je istom ili većom razlikom od Zvezdine (dakle, ako Zvezda i Trabzon pobede sa po 3:0 u Ligu Evrope ide Trabzon).

Opcija za Ligu konferencija:

– Pobeda u Monaku (uz pobedu Trabzona koja je istom ili većom razlikom od Zvezdine).

– Remi u Monaku uz poraz Trabzona.

– Poraz u Monaku uz poraz Trabzona većom razlikom od Zvezdine.


Mečevi do kraja grupe

Monako – Crvena zvezda 3.11

Trabzon – Ferencvaroš  3.11


Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Navijači i neredi na Zvezda – Trabzon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar