Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde na pola su puta u grupnoj fazi Lige Evrope i imaju lepu priliku da dođu do osmine finala, u koju direktno vodi prvo mesto.

PROČITAJTE JOŠ

Uvođenje Lige konferencija promenilo je sistem takmičenja u Ligi Evrope, pa prvoplasirani timovi iz grupne faze idu direktno u osminu finala, ranije se išlo u šesnaestinu finala u koju će sada drugoplasirani.

Trećeplasirani imaju utešni odlazak u nokaut fazu Lige konferencija i sve je izvesnije da će tu bitku voditi Midtjiland i Ludogorec.

Iskristalisao se vrh tabele i Zvezda je prevazišla očekivanja protiv favorizovane Brage koju je pobedila u Beogradu, zatim je desetkovana odnela trijumf Ludogorecu u Bugarskoj, pa je usledio remi sa Dancima.

Ima Zvezda za čime da žali čak i u Danskoj, imala je 1:0 u džepu golom Mirka Ivanića i pored defanzivnije partije, na kraju je Midtjiland iščupao remi i sačuvao sebi teoretsku nadu za dalji plasman.

Foto: Starsport/FK Crvena zvezda

„Nisam slep. Vidimo gde se nalazimo na tabeli i da smo četiri, odnosno pet bodova iza pozicija koje vode u nokaut fazu takmičenja. Potrebne su nam makar tri pobede da bismo prošli dalje i to je zadatak koji je pred nama. U nekom trenutku će nam se sve vratiti. Ubeđen sam u to. Problem je što bismo u nekim momentima utakmica morali da budemo malo više cinični na protivničkoj polovini. Ipak, ako nastavimo da igramo ovako, verovatno ćemo se plasirati u osminu finala Lige Evrope“, rekao je trener Danaca Bo Henriksen.

„Puca“ od samopouzdanja iako Zvezda ima sedam, Braga šest, a on tek dva boda, dok je Ludogorec na dnu sa jednim.

Sve je ipak na Zvezdi, koja ima dve utakmice kod kuće, prvo protiv Danaca, zatim i protiv Bugara.

Tim Dejana Stankovića ima priliku da sa dve pobede osigura dalji plasman i pre poslednjeg kola, u slučaju da Braga kiksne.

„Naš stadion, mi se pitamo, neće biti lako. Možda nam bude i teže u Beogradu nego ovde, ali se nadam da će se nekoliko mojih momaka vratiti u tim i da će to biti jedna dobra utakmica. Što se tiče prvog mesta, sve od nas zavisi i dalje. Mnogo mi je žao što nismo pobedili. I na 1:1 smo imali tu loptu sa golmanom, morali smo to da rešimo. Žao mi je mnogo, jer bi sa devet bodova lakše bilo da se iskontrolišu ostale tri utakmice. Znamo šta je činiti, kakva nam je matematika. Sigurno da su iskustvo i prednost domaćeg terena na našoj strani, mi već znamo šta ćemo i kako sa Midtjilandom. Naš stadion, i dalje smo prvi, mi se pitamo, ali nam neće biti lako“, rekao je Stanković.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Rasplet je takav da Midtjiland posle Zvezde čeka Bragu i to može biti mina za Portugalce.

Brage je gubila od Danaca na svom terenu dugo, od 19. do 55. minutu i tek u 62. je Horta postigao pogodak za preokret, da bi u 95. minutu Galeno postavio konačan rezultat od 3:1.

Pokazali su se Danci kao sjajan takmičar i ima istine u rečima njihovog trenera da ih sreća nije pogledala u prve tri utakmice, pa će za Zvezdu već naredni meč biti krucijalan, kako bi se sprečilo vraćanje Danaca u igru za dalji plasman.

Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Podsećanja radi, Zvezda je u mandatu Vladana Milojevića igrala šesnaestinu finala protiv CSKA, Dejan Stanković je u prošloj sezoni neporažen ispao od Milana, italijanski klub je sa 1:1 i 2:2 otišao dalje zbog gola više u gostima.

Zvezda bi kao prvoplasirana u F grupi preskočila uvodnu nokaut utakmicu i odluka će pasti 4 i 25. novembra, odnosno 9. decembra.

U šesnaestinu finala dolazi osam ekipa koje su trećeplasirane u Ligi šampiona, te pozicije trenutno drže Briž, Porto, Sporting, Inter, Barselona, Viljareal, Lil i Zenit.

Primera radi, Barselona je u krizi i doživela je debakl od Benfike sa 3:0, pa je portugalska ekipa druga u grupi koju predvodi Bajern surovom dominacijom. Katalonci su treći i ukoliko ne naprave preokret u grupi, skliznuće u šesnaestinu finala Lige Evrope, koju Zvezda može da izbegne ako ne bude drugoplasirana.

RASPORED DO KRAJA

4. novembar, 21.00

Braga – Ludogorec, Crvena zvezda – Midtjiland

25. novembar, 18.45

Midtjiland – Braga, Crvena zvezda – Ludogorec

9. decembar, 20.00

Braga – Crvena zvezda, Ludogorec – Midtjiland

Foto: flashscore.com

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar