Foto: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

U trenutku kada još uvek nije završena sezona, mnogo se piše o tome šta će se dešavati januara na Australijan openu. Da li će igrači morati da budu vakcinisani ili ne i ko će se odlučiti na taj potez. Stav Novaka Đokovića je sada javno podržao Danil Medvedev.

PROČITAJTE JOŠ

„Dopalo mi se šta je Novak rekao o tome. Rekao je da je vakcinacija privatna stvar i da ne bi trebalo da se objavljuje javno, takođe sam i ja odlučio da ne objavljujem medicinske stvari. Naravno, svi igraču mogu da kažu da su povređeni, ali će morati da im se veruje na reč. Neću reći da li sam vakcinisan ili nisam. Želim da igram u Australiji. Pravila su jasna: Ako nisi vakcinisan, moraš da ideš u karantin na dve nedelje“, rekao je Medvedev za „Eurosport“.

Pojasnio je Rus i koji će biti njegov cilj u nastavku karijere.

„Moj cilj je da osvojim što više grend slem titula, da postanem broj jedan i da bude na vrhu još mnogo, mnogo godina. Zbog toga trenira i nastaviću to da radim, čak i sa većom posvećenošću. Ali opet, moj glavni cilj je da napredujem i to zahtevam od sebe. Nemoguće je osvojiti sve, niko nije pobedio na 60 mečeva zaredom, ali ako igrate dobro biće pobeda.“

Govorio je i o „Velikoj trojci“ i kako njihovo vreme polako prolazi.

„Kao i sve u životu i njihova dominacija će proći. Rodžer i Rafa su završili sezonu ranije, imali su povrede, nisu, zapravo, ni igrali na US Openu. Ali ipak, od 20 poslednjih grend slem titula 17 ili 18 su uzela ova tri igrača. Oni su najbolji teniseri u istoriji. Zbog činjenice da stare postaće malo lakše za nas da igramo sa njima. Po tom pitanju smo imali sreće“, završio je Medvedev.

BONUS VIDEO Pogledajte luksuznu vilu Novaka Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar