navijaci crvena zvezda loza disciplinska komisija 164 veciti derbi
Foto: Starsport

Fudbbalski klub Crvena zvezda naći će se pred Disciplinskom komisijom Fudbalskog saveza Srbije, zbog propusta u organizaciji meča sa Partizanom u sredu.

Sport klub javlja da su crveno-beli „pali“ na testu organizacije meča „visokog rizika“, u kom je Mirko Ivanić doneo važan trijunf Zvezdi, golom u 58. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Službena lica i delegat Časlav Lukić iz Valjeva u izveštajima su naveli spisak propusta organizatora, pa između ostalog i da je u ložama, svečanoj i novinarskoj bilo mnogo navijača.

Time je, piše SK, prekršen Protokol o organizovanju utakmica u periodu dok traje pandemija koronavirusa. U ložama je bilo oko 600 ljudi, zabeleženo je da mnogi nisu nosili maske i da su upaljena pirotehnička sredstva posle gola Ivanića.

Sve to je dostavljeno Aleksandru Piviću, direktoru Superlige i Prve lige Srbije, a odluku o celom slučaju donosi Disciplinska komisija.

Partizan je na prethodnom derbiju na svom stadionu uradio sličnu stvar i kažnjen je sa milion dinara, dok je Zvezda sankcionisana sa 300.000.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Klub iz Ljutice Bogdana bio je u neprilici i zbog slavlja posle utakmice, kom su prisustvovali Goran Vesić, Nikola Nikodijević, bar deo uprave Zvezde i igračkog kadra kluba.

Vesić je zbog ove proslave kasnije objavio da se izvinjava i dodao da je crveno-belima zbog nepoštovanja mera borbe protiv koronavirusa napisana kazna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare