Zvezda: Nećemo ništa da platimo Italijanima

Fudbal 03. sep. 202114:44 > 14:4910 komentara
Podeli:
Filipo Falko
foto:Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Crvena zvezda se oglasila povodom prozivke Lečea da nije platila transfer Filipa Falka.

PROČITAJTE JOŠ

Marko Petrović, operativni direktor Zvezde, najpre je objasnio stanje na svetskom tržištu.

„Prethodnih godinu i po dana je jako težak period globalno za fudbal. Procenjeni gubici klubova samo u 2020. godini od strane FIFA iznose 14 milijardi dolara.

Minus u fudbalskom sistemu je doveo do pada tražnje za igračima kao i opšte krize likvidnosti među klubovima koji međusobno kasne sa izmirenjem obaveza“, rekao je Petrović.

Obrazložio je i šta se dešava sa dinamikom isplate.

„Na današnji dan Crvena zvezda ima potraživanja od nepunih tri miliona evra od čega je preko milion dospelo na naplatu. Za veći deo istih smo utužili druge klubove pred FIFA i CAS.

Za transfer Falka Crvena zvezda je prvobitno imala docnju u plaćanju upravo zbog kašnjenja u naplati planiranih priliva. U tom momentu smo imali nenaplaćena dospela potraživanja od još većeg broja klubova iz više zemalja. Italijanski klub je odmah istakao potraživanje za penale zbog kraćeg kašnjenja koje nismo prihvatili.

Iz tog razloga do konačne presude CAS-a po tom pitanju plaćanje nećemo izvršiti jer se ne slažemo sa potraživanjem koje je italijanski klub istakao. Koristimo sve pravne instrumente da zaštitimo Klub u ovom momentu posebno od slučajevima kada druga strana pokušava neosnovano da iskoristi nastalu situaciju i ne pokazuje minimalnu poslovnu etiku dobrog privrednika i poslovnog partnera“, istakao je Petrović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar