Foto: Starsport/ Pedja Milosavljevic

Fudbaleri Crvene zvezde su ubedljivom pobedom krenuli u juriš na treći uzastopni plasman u Ligu šampiona, a prethodne dve avanture su bile više nego zanimljive.

Trostruki uzastopni šampion Srbije je učešće u elitnom takmičenju završavao u grupnoj fazi.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezdini timovi su doživljavali teške poraze, ali su uspeli i da savladaju Liverpul u sezoni kada je osvojio trofej u Ligi šampiona.

Te sezone beogradski klub se našao u grupnoj fazi i sa Pari Sen Žermenom, koji je ove sezone stekao pravo učešća u finalnom meču najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Za razliku od duela sa Liverpulom u kom je Zvezda imala po pobedu i poraz, crveno-beli su dva puta ubedljivo poraženi od francuskog predstavnika.

I tu nije kraj zanimljivostima u vezi sa učešćem Crvene zvezde u Ligi šampiona i timovima koji su se našli u finalu.

Foto: Starsport/ Pedja Milosavljevic

Sastav kluba iz Ljutice Bogdana je u aktuelnoj sezoni bio deo grupe B, zajedno sa još dve ekipe finalista iz u poslednje dve godine.

Zvezda je otvorila svoju sezonu duelom sa minhenskim Bajernom koji je preko Barselone i Liona ušao u ovosezonsko finale, a sastala se i sa Totenhemom, prošlosezonskim finalistom.

Za razliku od prethodne sezone Zvezda nije imala tu sreću da pobedi potencijalnog šampiona i upisala je bod manje, pošto je ostvarila trijumf nad Olimpijakosom.

U prvoj, podsetimo, pored pobede nad Liverpulom Zvezda je na svom terenu osvojila i jedan poen pošto je utakmica protiv Napolija završena bez golova.

Trka za novu Ligu šampiona je aktuelna u taboru Zvezde, a 25. ili 26. avgusta u drugom kolu kvalifikacija igraće u Tirani protiv istoimene ekipe.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare