Fudbaleri Zvezde Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde zaostaju osam bodova za Partizanom u domaćem šampionatu, pa praktično do kraja sezone više nemaju prava na kiks i slabo izdanje.

Poraz od Radnika 2:1 znatno je udaljio Crvenu zvezdu od titule u Superligi ove sezone, pošto je Partizan nakon toga vezao dve pobede i odlepio se na osam bodova.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, crveno-beli neće odustati, a borba će se voditi do samog kraja sezone. Nadu u ovoj trci crveno-beli će tražiti pre svega u derbijima, kojih će najmanje biti još dva do kraja sezone.

Prvi naredni igra se 26. februara, a crveno-beli imaće i prednost domaćeg terena. U prvom delu sezone bilo je 1:1 na stadionu Partizana, a strelci su bili Bibras Natho za Partizan, odnosno Aleksandar Katai za Zvezdu.

Uz remi sa Partizanom, Zvezda je pored Radnika izgubila bodove izgubila i na startu sezone, kada je odigrala 0:0 sa Vojvodinom.

Crveno-beli do derbija imaju osam utakmica u Superligi i potencijalno jedan zaostali.

Pet od osam utakmica Zvezda igra sa ekipama iz gornjeg dela tabele, a pored toga imaju i duel sa Radnikom, koji ih je već pobedio.

Foto: Nikola Mitić/Starsport

Znajući sve to, beogradski crveno-beli uopšte nisu u zavidnoj poziciji.

Narednog vikenda, u nedelju 7. novembra, Zvezda gostuje Vojvodini, i to nakon što će odigrati meč sa Midtjilandom u Ligi Evrope.

Biće to pravi izazov za crveno-bele, jer je pitanje koliko igrači skloni povredama poput Kataija i Milana Pavkova mogu podneti tako težak ritam.

Nakon toga, uslediće još jedno gostovanje koje ne bi trebalo da bude preveliki problem. Ekipa Mladosti iz Lučana će odmeriti snage sa Zvezdom 20. novembra, a crveno-beli su u drugom kolu Superlige pobedili sa 1:0. Ipak, to je bio početak sezone, a igrači Dejana Stankovića još nisu bili dovoljno uigrani.

Kraj novembra i početak decembra doneće Zvezdi dve veoma jake i bitne utakmice. Prvo će igrati protiv Spartaka, kog su pobedili čak 11 puta zaredom, dok su poslednji poraz od Subotičana doživeli davne 2012. godine.

Nakon toga uslediće put u Kruševac i gostovanje Napretku, koji je minimalno pobeđen u prvom delu sezonu. Kruševljani su jak otpor pružili Partizanu i sigurno predstavljaju protivnika na kog Zvezda može da se „opeče“.

Kalendarsku godinu crveno-beli finiširaće duelima protiv Radnika i TSC Bačke Topole, koji se nalazi u seriji od četiri utakmice bez pobede, ali im domaći teren može doneti određenu prednost.

TSC je kvalitet pokazao i protiv Partizana, kada su poveli, a potom poklekli i izgubili 3:1 u nimalo lakoj utakmici.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon pauze od skoro dva meseca, Zvezda će na svom stadionu dočekati Čukarički, a fudbaleri Saše Ilića imaće veliki motiv da „otkinu“ poene Zvezdi, tim pre što je i Ilić nedavno poželeo titulu Partizanu.

U poslednjoj proveri pred večiti derbi, crveno-beli će ići na gostovanje Proleteru, koji ne bi trebalo da pravi velike probleme.

Tabela govori da Zvezda nema prava na poraz i/ili remi praktično do kraja sezone, jer je teško poverovati da Partizan može izgubiti bodove na više od tri utakmice.

Adut Crvene zvezde u drugom delu sezone biće svakako Ohi Omoižuanfo, ali vremena za prilagođavanja neće biti. Ohi će brzo morati da se prilagodi saigračima i krene da rešeta mreže, inače se crveno-belima ne piše dobro.

Njegov dolazak može biti ogroman plus, pogotovo kada se uzme u obzir da je trenutno najbolji strelac Evrope, ali i minus, jer ukoliko se ne uklopi u sistem može Zvezdu skrenuti sa puta ka tituli.

Kada dođe vreme za derbi, Zvezda će morati da otvori sve karte i krene na sve ili ništa, jer ukoliko ne dođe do pobede biće u dosta podređenoj poziciji, pa će morati da se oslanja i na ostale timove. Ovako, još uvek koliko-toliko drže stvari u svojim rukama.

BONUS VIDEO O dizanju Piksija u vazduh, bežanju Sliškovića, čuvanju Deja i „dozvoli za ubijanje“

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar