Aksel Bakajoko u društvu Svetozara Mijailovića i Mitra Mrkele; Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je dovela prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku - reč je o krilnom napadaču Akselu Bakajoku, koji će član srpskog prvaka postati zvanično 11. januara.

Mladi krilni fudbaler je na Marakanu stigao iz Intera i potpisao ugovor na tri i po godine.

PROČITAJTE JOŠ

„Srećan sam što sam prvo pojačanje Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku. Dolazim u klub koji je bio evropski i svetski prvak i veoma sam impresioniran time. Radujem se saradnji sa Dejanom Stankovićem, koji je već sada pokazao da je i odličan trener, baš kakav je bio kao igrač. Sećam se da sam ga gledao kao dete i zaista mi je čast što ću imati priliku da učim od njega“, rekao je Bakajoko i dodao:

„Želim i da poručim navijačima da ću dati sve od sebe da ih obradujem i da ću se maksimalno boriti za Zvezdin grb“, prenosi njegove reči klupski sajt.

Mitar Mrkela, sportski direktor Zvezde, smatra da je dovođenjem Bakajoka urađen odličan posao.

„Bakajoko je igrač koji dolazi iz Intera i najbolje se snalazi na poziciji krilnog napadača, ali može da igra i beka. Ima izuzetne atletske karakteristike, veoma je brz i tip je fudbalera kakav nam je potreban. Verujem da će u budućnosti doprineti našoj igri“, istakao je Mrkela.

Foto: FK Crvena zvezda

Kao ključno za prilagođavanje ističe upravo trenera Stankovića i Italijane u stručnom štabu.

„Smatram da će ostvariti dobru komunikaciju sa trenerom Dejanom Stankovićem, s obzirom na to da su period života proveli u istom klubu i govore italijanski jezik. Takođe, imamo dosta ljudi u stručnom štabu koji su Italijani, tako da mislim da će Bakajoku prijati okruženje i da će pružiti maksimum. Slede pripreme, imaće vremena da se spremi dobro, prilagodi zahtevima trenera i upozna sa saigračima. Biće to značajan period da se naviknu jedni na druge“.

Aksel Bakajoko rođen je 6. januara 1998. godine u Parizu. Fudbalski se školovao u mlađim selekcijama Pantina i francuskog Red Stara, da bi kao šesnaestogodišnjak i jedan od najvećih talenata stigao u Inter.

Nastavio je u italijanskom velikanu da nastupa za mlađe kategorije, ali je zabeležio i debi, kada je kao 18-godišnjak zaigrao u Ligi Evrope protiv praške Sparte. Kao senior, ali i pozajmljeni igrač Intera, nosio je dres Sošoa, u kom je na 19 utakmica postigao jedan pogodak, i Sent Galena gde je nastupao dve sezone i na 57 mečeva upisao četiri gola.

Bakajoko je igrao i za mlađe selekcije Francuske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare