Fudbaleri Crvene zvezde porazom od Partizana nastavili su niz sezona bez duple krune i trofeja u Kupu Srbije, ali i produbili negativnu statistiku protiv najvećeg rivala - šest sati zaredom bez gola.

Osim što ni 13. sezonu uzastopno, odnosno od 2006/07, nije osvojio duplu krunu i što je osmu godinu zaredom ostao bez trofeja u Kupu Srbije, tim iz Ljutice Bogdana dodatno je pogoršao statistiku u duelima sa crno-belima.

PROČITAJTE JOŠ

Novim susretom, četvrtim u nizu, na kojem Crvena zvezda nije uspela da pronađe put do Partizanove mreže, šampion Srbije oborio je negativan rekord po broju uzastopnih derbija na kojima nije postigao gol.

Crna srerija za Zvezdu je počela u prošlosezonskom finalu Kupa Srbije koje je pripalo Partizanu (1:0) golom Bojana Ostojića u 14. minutu, a novi poraz (2:0) crveno-beli su od večitog rivala pretrpeli u ovosezonskom 9. kolu Superlige golovima Sejdube Sume i Zorana Tošića u završnici susreta.

Niz poraza pod komandnom palicom Vladana Milojevića prekinuo je Dejan Stanković, ali ni on, poput prethodnika nije našao način da stigne do gola ekipe Sava Miloševića. Remi u martovskom derbiju bez pogodaka predstavljao je treći uzastopni duel večitih rivala u kojem Zvezda nije zatresla mrežu.

Remi na stadionu „Rajko Mitić“ nije samo nastavio seriju duela bez gola. Prvi put u klupskoj istoriji crveno-beli su stigli do šampionske krune, a da nisu ostvarili nijednu pobedu u prvenstvenim derbijima.

Partizan bez gola 450 minuta

Uprkos najlošijem nizu u klupskoj istoriji, Crvena zvezda je još utakmicu iza najduže serije Partizana bez gola u derbijima. Crno-beli su od 20. aprila 2003. godine, do 16. oktobra 2004. godine, odigrali pet duela sa najvećim rivalom, a da nisu uspeli da postignu pogodak. Partizan do mreže rivala nije stigao 450 minuta uz učinak od tri poraza (2:0, 3:0, 1:0) i dva remija (0:0).

Prilika da se kompletna slika u međusobnim duelima preokrene bio je polufinalni susret u Kupu Srbije, ali umesto toga, crveno-beli su nastavili brojne negativne serije. Novim susretom bez datog gola Zvezda je stigla do 360 minuta bez gola u susretima sa Partizanom što je novi negativni klupski rekord.

Prethodno, klub iz Ljutice Bogdana najviše u tri vezana susreta nije postigao gol protiv crno-belih i to od maja 2010. do aprila 2011. kad je Partizan na tri uzastopna meča slavio identičnim rezultatom – 1:0.

Novo bledo izdanje u susretima sa klubom iz Humske, probudilo je i pitanje pristupa, jer je sezonama unazad Zvezda slabije motivisan rival u derbijima. Ranje se to pripisivalo taktici i pristupu Vladana Milojevića, ali je posle dva derbija pod komandnom palicom Dejana Stankovića jasno da je problem crveno-belih znatno kompleksniji.

Da celokupna Zvezdina kriza bude još nelogičnija doprinosi podatak da do gola protiv Partizana ne može da stigne u dve najuspešnije sezone tokom kojih je u prvenstvenim trkama zbirno osvojila, ne računajući deljenje bodova pred plej-of, 47 bodova više od Partizana, ali i dva puta učestvovala u grupnim fazama Lige šampiona.

SVE O DERBIJU

Borjan se izvinio navijačima: Nikako da uzmemo taj Kup

“Tango smrti” ponovo odjekuje Humskom

“Lopovčine, sram vas bilo – ubio nas je Partizan”

“Pokazali smo ko je najbolji klub u zemlji”

Miletić: Pobeda nad Zvezdom poklon mami za rođendan

Natho: Treba znati kad da postigneš gol!

Milošević: Najbolji kad je najteže, Sadik odradio posao

Stanković: Šamar za mene, opet bih izveo isti sastav

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

SVE O DERBIJU

Umar Sadik, pa ovaj momak je sjajan

Malo jedan Borjan, Boaći se saplitao

Derbi kao takav: Kockanje se isplatilo Miloševiću, Dekiju ne

Kad Deki reaguje: Stanković sprečio tuču večitih FOTO

Gol opravdano poništen, Stojković nije bio za crveni

Natho i Sadik izbacili Zvezdu, Partizan u finalu Kupa

Pogledajte atmosferu pred 200. večiti derbi VIDEO

Navijači Zvezde bakljom i vadičepom gađali Stojkovića FOTO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar