Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Čukarički u meču 22. kola Superlige Srbije rezultatom 3:0.

Prvi je pripretio Čukarički i to nakon velikog kiksa Milana Borjana, koji je očajno ispucao loptu sa oko 25 metara od gola, Stefan Čolović uspeo da dođe do nje, šutne, ali ne i da pogodi mrežu crveno-belih, koji su imali dosta sreće.

PROČITAJTE JOŠ:

U 14. minutu Milan Rodić je iskoristio grešku mladog Stefana Šapića koji je loše procenio let lopte, projurio po levom boku, izašao sam ispred Đorđa Petrovića i pokušao atraktivno da ga savlada, ali je čuvar mreže gostiju uspešno sprečio levog beka crveno-belih da zatrese mrežu. No, dva minuta kasnije Milan Pavkov je jednu loptu na sredini terena glavom spustio ka Mirku Ivaniću, Zvezdin vezista „povukao“ ka golu gostujućeg sastava, uposlio Rodića koji je utrčao u kazneni prostor, uputio pas ka sredini šesnaesterca gde je na nju natrčao Pavkov i gotovo pocepao mrežu.

No, to je ujedno bio i poslednji potez koji je napadač crveno-belih napravio na meču, jer je samo četiri minuta kasnije nakon jednog sudara sa Ibrahimom Endijaeom ostao da leži na terenu krvave glave, zbog čega je na teren umesto njega ušao Rišairo Živković.

Od tog trenutka crveno-beli su zaigrali nešto defanzivnije, dok je Čukarički preuzeo inicijativu, pa su imali tri dobre situacije.

U 24. minutu Bojan Roganović je šutirao iz slobodnog udarca, lopta pogodila Sekua Sanoga i završila na prečki gola koji čuva Milan Borjan, odakle se odbila van granica igrališta. Ipak, nisu gosti dobili korner već je dosuđen gol-aut.

Usledilo je zatišje do 41. minuta, kada je Marko Rakonjac imao dve dobre pozicije. Prvo je nakon centaršuta sa levog boka pokušao atraktivno, petom, ali je Strahinja Eraković uspešno intervenisao i izbacio loptu nazad u polje, dok je samo par trenutaka kasnije nakon dobrog pasa sa desnog boka poonvo bio u odličnoj poziciji, ali mu je i ovog puta Eraković dovoljno zasmetao da spreči promenu rezultata.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

U sudijskoj nadoknadi viđena je još jedna povreda, kada je Živković startovao na Srđana Mijailovića, posle čega je nekadašnja nada tima sa Marakane ostala da leži na terenu i uz bolnu grimasu napustila igru. Vratio se popularni Mićko ubrzo na teren, a nakon petnaestominutne neizvesnosti Mijailović ipak smogao snage da nastavi meč.

Prvi deo drugog poluvremena pripao je gostima koji su imali tri odlične situacije u periodu od 49. do 56. minuta. Prvo je Eraković uspešno izblokirao udarac Kovača sa desetak metara i sprečio izjednačenje, potom je Endiaje oprobao udarac sa oko 20 metara, ali je Borjan bio sjajan i zaustavio njegov šut, da bi nalet tima sa Banovog brda okončao Šapić nakon centaršuta Čolakovića udarcem glavom koji je završio pored stative.

Odlučujući trenutak dogodio se u 70. minutu, kada je Uroš Drezgić dobio drugi žuti karton nakon što je zaustavio Ivanića u kontranapadu faulom. Zvezda je to ubrzo to kaznila sa dva gola. No, prvo je udarac Ivanića Petrović paradom uspeo da skrene u korner u 71. minutu, ali je samo osam minuta kasnije već bilo 3:0.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U 75. minutu svoj prvenac postigao je Ohi, i to nakon što je centaršut Ivanića posle nekoliko odbitaka stigao do Nigerijca koji je bio usamljen na drugoj stativi, da bi pitanje pobednika rešio Aleksandar Dragović u 79. minutu nakon što je Katai iznudio slobodan udarac, a potom savršeno centrirao, pa reprezentativcu Austrije nije bilo teško da postigne treći gol za svoj tim.

Tim rezultatom susret je i okončan, pa su crveno-beli ponovo prišli na pet bodova zaostatka u odnosu na Partizan.

Crvena zvezda – Čukarički 3:0 (1:0)

(Pavkov 16, Ohi 75, Dragović 79)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd; Sudije: Nenad Minaković, Goran Beljin, Milan Šutulović, Pavle Tomić

Crvena zvezda: Borjan, Rodić, Eraković, Dragović, Pičini, Sanogo, Kanga (od 64. Srnić), Ivanić, Katai, Pavkov (od 21. Živković), Ohi; Trener: Dejan Stanković

Čukarički: Petrović, Stevanović, Šapić, Drezgić, Kovač (od 64. Kajević), Lukić, Mijailović, Čolović (od 71. Tanasijević), Roganović, Endiaje, Rakonjac; Trener: Saša Ilić

Standings provided by SofaScore LiveScore

Superliga, 22. kolo

Subota

Radnički 1923 – Proleter 0:1 (0:0)

(Mitrović 73)

Radnički Niš – Partizan 0:2 (0:1)

(Rikardo 44, Urošević 85)

Crvena zvezda – Čukarički 3:0 (1:0)

(Pavkov 16, Ohi 75, Dragović 79)

Nedelja

13:00 Mladost – RSC

15:00 Metalac – Novi Pazar

17:00 Kolubara – Voždovac

Ponedeljak

13:00 Spartak – Radnik

15:00 Vojvodina – Napredak

Kraj! 

Pobeda crveno-belih 3:0.

83′ Trosturka izmena 

Izašli su Ivanić, Katai i Sanogo, dok su se na terenu našli Falko, kao i dve mlade nade crveno-belih, pojačanje na krilu Motika i vezista Stanković.

79′ Evo i trećeg gola, ovog puta Dragović

Iznudio je Katai slobodan udarac, a nakon sjajnog centaršuta štoper crveno-belih iskoristio gužvu i po treći put zatresao mrežu rivala.

75′ Zvezda vodi 2:0, Ohi se upisao

Ivanić je sjajno prošao, Ohi na drugoj stativi lagano sproveo loptu u mrežu.

71′ Odličan šut Ivanića

Raspalio je vezista Zvezde sa 20 metara, Petrović sjajnom paradom sprečio drugi gol u svojoj mreži.

70′ Crveni karton za Drezgića, Čuka sa igračem manje

Krenuo je Katai u kontru, veoma lepim potezom izbacio čuvare iz igre, potom uposlio Ivanića kog je prekršajem zaustavio Drezgić. Minaković mu je prvo pokazao žuti karton, a potom, nakon što mu je Drezgić dobacio nešto, pokazao i isključenje.

64′ Izmene na obe strane

Kod Zvezde na terenu je Srnić umesto Kange, dok je kod Čukaričkog Kovača zamenio Kajević.

Navijači Zvezde ponovo napravili sjajnu atmosferu

Na severnoj strani najvećeg stadiona u zemlji viđena je veoma lepa slika, kada su navijači raširili veliki broj šalova.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

56′ Nova šansa za Čukarički, Šapić propustio da izjednači

Centrirao je Čolaković iz kornera, Šapić odlično skočio i šutirao glavom, ali nije pogodio gol, iako je Borjan već bio savladan.

52′ Endiaje naterao Borjana na reakciju 

Imao je dosta prostora fudbaler Čukaričkog, to iskoristio da priđe na oko 20 metara i raspali, ali nije dobro zahvatio loptu pa je Borjan uspeo da bez ikakvih problema zaustavi taj šut.

49′ Čukarički uzvratio, Eraković ponovo spasao Zvezdu

Brza akcija gostiju okončana je centaršutom, lopta je stigla do Kovača koji je šutirao, ali je Eraković uspeo da po treći put zaustavi pokušaj rivala da dođu do poravnanja.

47′ Prva šansa za Zvezdu, Ohi zamalo duplirao prednost

Ponovo je Šapić veoma loše procenio gde će lopta završiti, Ohi je to odlično iskoristio, uspeo da šutne, ali nije bio precizan iz veoma teške pozicije.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

46′ Počelo drugo poluvreme 

Mijailović je u sastavu tima sa Banovog brda, tako da Saša Ilić nije primoran da napravi prinudnu izmenu.

45+1′ Povreda Srđana Mijailovića nakon duela sa Živkovićem

Krenuo je Mijailović ka golu Zvezde kada ga je prilikom starta „pokupio“ Živković. Nekada mlada nada crveno-belih ostala je da leži na terenu, da bi uz bolnu grimasu i pomoć Gelora Kange napustio igralište. Vratio se ubrzo u igru, ali je pod velikim znakom pitanja da li će uspeti da nastavi u drugom poluvremenu.

41′ Rakonjac probao atraktivno, po uzoru na Bruna Mezengu 

Bio je mladi napadač Čukaričkog u šansi nakon centaršuta sa levog boka, lopta je bila nešto jača pa je pokušao da je okonča udarcem petom, u stilu nekadašnjeg napadača crveno-belih Bruna Mezenge, ali je Eraković bio sjajno postavljen i sprečio da ugrozi golmana. Već u narednom napadu Čukarički je mogao da poravnanja, uspeo je da šutne sa sedam-osam metara, ali je ponovo Eraković bio odličan i zasmetao rivalu dovoljno da spreči sigurnu realizaciju.

36′ Zatišje na Marakani 

Opao je ritam u poslednjih nekoliko minuta. Čukarički pokušava da prenese težište igre na polovinu crveno-belih, dok Zvezda drži zatvorene prilaze svom golu.

24′ Prečka za Čukarički

Šutnuo je Roganović iz slobodnog udarca, pogodio Sanoga koji je bio u živom zidu nakon čega je lopta zatresla prečku. Gotovo istog trenutka kada je lopta završila van granica igrališta, fudbaleri gostujućeg tima su pojurili ka sudiji koji nije dosudio korner već je pokazao da lopta pripada Borjanu.

20′ Problem za Stankovića, Pavkov krvave glave legao na teren

Samo par minuta pošto je postigao gol Pavkov je izašao a umesto njega na terenu se našao Živković, nakon što se u sudario sa Endijaeom.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

16′ Rodić prvo promašio pa asistirao, Zvezda vodi golom Pavkova 

U dva minuta crveno-beli su izveli dva brzopleta napada. Prvo je Rodić u 15. minutu pomalo neočekivano izbio sam ispred Petrovića, pokušao da ga iznenadi poluvolejem, ali je njegov šut golman gostiju uspeo da zaustavi. Čukarički je krenuo u kontru, crveno-beli uspeli da se odbrane, izbace loptu, Rodić se ponovo našao u kontri, ovog puta poslao povratan pas za Pavkova koji je sa desetak metara zakucao loptu u mrežu rivala.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

11′ Kiks Borjana mogao skupo da košta Zvezdu 

Izašao je Borjan na oko 25 metara od gola kako bi ispucao loptu, to je uradio veoma loše, prvo je pas presekao a odmah potom i šutirao Čolović sa oko 40 metara, ali veoma loše, pa je lopta završila daleko od gola.

9′ Ohi prvi put zapretio 

Jurnuo je napadač Zvezde ka golu rivala, ali je izgubio korak u odsudnom trenutku, pa su defanzivci gostiju uspešno otklonili opasnost.

6′ Prva šansa na meču

Centaršut sa desnog boka nakon kornera Pavkov je uspeo da zahvati glavom, ali ne i da ozbiljnije ugrozi gol rivala, pošto je lopta završila preko prečke.

4′ Koreografija navijača Crvene zvezde 

Cilj tima sa Marakane je da tokom proleća preokrene stanje na tabeli i prestigne minus od pet bodova, što su jasno istakle i najvatrenije pristalice crveno-belih na severnoj tribini koreografijom na kojoj je kratko ali jasno poručeno – „-5“ koje je kasnije pretvoreno u redni broj pet – aluzija na petu uzastopnu šampionsku titulu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

2′ Zvezda krenula ofanzivno

Očekivano. crveno-beli su od samog početka krenuli jako sa namerom da što pre stignu do prednosti, pa su mogli preko Kataija da ugroze gol rivala, ali su igrači tima sa Banovog brda uspeli da se odbrane.

Dobro došli na prenos meča 22. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Čukaričkog na portalu Nova.rs!

BONUS VIDEO: Nenad Lalatović o sujeverju i taliji kojom smanjuje nervozu na utakmici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare