Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde domaćini su Šerifu u utorak od 21.00 u 1. meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

U senci žreba, koji je projektovao susret sa Dinamom iz Zagreba, ukoliko Zvezda pobedi Šerif i Hrvati Legiju iz Varšave, odigrava se prva utakmica.

U javnosti i među navijačima crveno-belih već se zamišlja ova utakmica, ali to ne važi za svlačionicu Crvene zvezde i Dejana Stankovića.

Trener crveno-belih je to jasno potvrdio i na konferenciji dan pre meča, na kom će biti publike, nakon duela sa Kairatom na kom su deca smela samo da prisustvuju.

Ovaj put, karte su bile u prodaji i očekuju se dobro ispunjene tribine u pretposlednjem koraku ka Ligi šampiona.

Zvezda je standardno u „drugoj brzini“ počela kvalifikacije i podbacila u Kazahstanu porazom od 2:1, u revanšu je Kairat deklasiran sa 5:0.

Nakon toga, za vikend je Zvezda pobedila subotički Spartak sa 3:1, pa je napravila idealnu uvertiru za novu evropsku noć.

„Ne mogu da razmišljam o tome, neću da pravim dodatni pritisak, mogućnost postoji, ali i mi i Dinamo moramo da se potrudimo da dođemo do toga. Da, ima opcije, ali nemam snage da razmišljam dalje, Šerif je stanica za momke, mene, da uđemo u petu godinu grupne faze jakog takmičenja, to je naš cilj, idem korak po korak. Nek da Bog, da bude sve kako treba, onda ko dođe u plejofu, to je samo nešto ekstra za nas“, naveo je Stanković pred meč.

Neće računati na Babića, Nikolića i Pavkova, a sa druge strane je tim koji je vezao pet pobeda.

Od toga, jedna je prvenstvena, četiri su u Evropi, što poziva na oprez, a posebno je na radaru Henrik Luvanor, koji je dao četiri gola u Evropi u četiri kvalifikaciona meča, od toga tri u prvom poluvremenu.

Meč se igra u senci nerazjašnjenog statusa Miloša Degeneka, pa se očekuje da počnu meč Borjan, Gobeljić, Pankov, Dragović i Rodić u defanzivnoj liniji, dok bi napred trebalo da dejstvuju Sanogo i Krstičić, za ofanzivu bi bili zaduženi Falko, Ivanić, Katai i Dioni kao najistureniji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar