Novak Djokovic
Novak Đoković Foto:EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Novak Đoković na udaru je kritika zbog ponašanja u Tokiju, a u odbranu je stala legendarna Kris Evert.

PROČITAJTE JOŠ

Najbolji teniser sveta na udaru je kritika zbog ponašanja u Tokiju, bacio je reket na tribine, udario mrežu rekvizitom, a bilo je i kritika koje nije zaslužio.

Svetski mediji su pogrešno preneli njegovu izjavu o pritisku i stavljena je u kontekst toga da je govorio o Simon Bajls i Naomi Osaki.

Tako je ispalo da Novak kritikuje njihove psihološke probleme, a on je odgovorio na pitanje o tome kako gleda na napad na zlatni slem.

Tim povodom, jedan teniski portal objavio je komentar koji se dopao Kris Evert.

„Da li je Đokovićeva frustracija bila iznenađujuća? Čini mi se da smo to morali da očekujemo. Sa druge strane, ako postoji jedna stvar u koju smo sigurni, onda je to medijska hajka na Novaka kada napravi pogrešan korak. Da li je to pošteno ili ne, sasvim je drugo pitanje. Naslov Dejli star-a ’Trenutak kada Novak baca reket na tribine nekoliko meseci nakon što je pogodio sudiju lopticom’ jasan je primer kako štampa diktira naraciju da je Đoković loš momak“, piše između ostalog u tekstu“, navodi se.

Ona je razjašnjena konfuzija povodom izjave, iako je poznato da je Novak prvi poslao poruku Naomi u znak podrške.

„Naomi Osaka i Simon Bajls su nedavno postavili pitanje mentalnog zdravlja i to pozdravljamo. Ali, nije u redu birati one prema kojima želimo da pokažemo razumevanje. Đoković nije otvoreno razgovarao o mentalnom zdravlju, ali zar i on ne bi mogao da se suoči sa mentalnim izazovima? On preuzima herkulovski zadatak pokušaja stvaranja istorije: kalendarski slem. Dodajte tome i očekivanja jedne nacije na Igrama, odvojenost od porodice, u centru je pažnje…Poenta nije spoznaja da Novak nije savršen, već zašto su ljudi toliko tvrdoglavo rešeni da mu nikada ne oproste mane? Pokažite nam nekog sportistu ili čoveka iz bilo kog dela društva, pokazaćemo vam njegove nedostatke. Čini se da je razlika u tome što za ostale sportske veličine odbacujemo mane i definišemo ih po veličini. Kod Novaka, previše njih želi da odbaci veličinu i definiše ga po manama.“

Legendarna Kris Evert bila je dirnuta ovim člankom.

„Odličan članak. Volim Novaka. On je čovek. Pametan je. On je evoluirao i razmišljao o poboljšanju uslova za igrače. Vraća se svojoj zemlji. Priznaje da ima mane. Ima strast. Ne plaši se da uđe u rovove. Počnimo da slavimo njegovu veličinu“, napisala je Kris Evert na Tviteru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare